Sport

2015.01.27. 11:21

VESC: Pásztor István nélkül is a bajnoki arany a cél

A volt profikkal megtámogatott veszprémi csapat komoly előnnyel vezet, hibátlan, tizenegy meccsén több mint négyszáz gólt lőtt, megszorítani pedig alig-alig tudták. Jöhet az osztályváltás?

Horváth Gábor

A kérdés jogos, hiszen a Veszprémi Egyetemi SC NB II-es férfi kézilabdacsapata alaposan kimagaslik a mezőnyből. Az együttes szerepléséről, és az esetleges feljutásról, NB I/B-s szereplésről Kolep Miklós szakosztályvezetőt kérdeztük.

- Ne szaladjunk ennyire előre! Előnyünktől függetlenül úgy kezdjük majd a tavaszi szezont, mintha egyenlő ponttal indulna mindenki. A cél egyelőre a bajnokság megnyerése mind a felnőtt, mind a junior pontvadászatban. Amennyiben előbbiben révbe érünk, akkor kezdhetünk el beszélni a jövő szezonról, a feljutásról – nyilatkozta lapunknak a volt NB I-es szélső.

A VESC, középen Tombor Csaba (18-as számmal) és Pásztor István, átrobogott a mezőnyön (Fotó: Penovác Károly)

A VESC az őszi idényben mind a 11 meccsét megnyerte, kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy meg sem izzadt. Kolep Miklós elmondta: szorosabb találkozót Ajkán és Szentgotthárdon játszottak, s a két mérkőzés közül a szentgotthárdi volt az, ahol a csapatnak valóban ki kellett lépnie komfortzónájából. A vetélytársakkal kapcsolatban megjegyezte, említésre méltó az MKB-MVM Veszprém második csapatának látványos fejlődése, szerinte a tavaszi szezonban ők is csatlakoznak a tabella felsőházához.

Az „egyetemisták” jelenleg négy ponttal előzik meg a második Le Belier KK Ajkát, hattal pedig a harmadik komáromi együttest. A kimagasló produkció nagyban köszönhető a nyári erősítéseknek, a Balatonfüredi KSE-től igazolt Pásztor István-Tombor Csaba- Kovács György triónak.

- Természetesen szakmailag rendkívül nagy előrelépés volt a „füredi hármas" megszerzése, és megemlíteném Szobol Zsoltot, valamint a fiatal Márkus Dánielt, aki szintén csatlakozott csapatunkhoz. Mindannyian rendkívüli tapasztalattal bírnak és igazi csapatemberek.

A hét mérkőzésen 45 gólt szerző Pásztor a folytatásban nem tudja segíteni a VESC munkáját, mivel 2010-es gázolása miatt tavaly decemberben megkezdte nyolc hónapos börtönbüntetését.

- Mindannyiunkat sokkolt a hír. Időre volt szükség mire a csapat és jómagam is megemésztettük a tényt, hogy a következő félévben csak lélekben számíthatunk rá. Mind emberileg, mind szakmailag szenvedjük hiányát, de csapatunk profi hozzáállásával és hitével igyekszik úrrá lenni ezen az élethelyzeten. Természetesen mielőbb visszavárjuk csapatunkba!

 

Pontveszteség nélkül nyernének

Ami a folytatást illeti, a veszprémiek a február végén kezdődő második félévben tovább menetelnének. - Nem titkolt szándékunk, hogy pontveszteség nélkül nyerjük meg a bajnokságot. A junior csapat más kérdés, egyrészről szintén a bajnoki cím a cél, másrészről talán ami még ennél is fontosabb az, hogy a játékosok minél többet fejlődjenek. Jelenleg Pencz Norbert, Polgár Viktor, Rádai Patrik és Valler Péter készül a felnőtt kerettel, ők egyre több szerepet kaphatnak – fogalmazott Kolep Miklós. A szakosztályvezető kiemelte Szentessy Balázs elnök feltételek nélküli támogatását, Károlyfi Viktor vezetőedző és Pinizsi Zoltán juniorok szakvezető munkáját, valamint Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatójának segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!