Sport

2015.01.17. 16:50

Végleges a Lombard Pápa téli edzőmeccseinek listája

Véglegessé vált a labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő Lombard Pápa téli edzőmeccseinek időpontja. Szűcs Lajosék a február 28-án esedékes élvonalbeli rajtig nyolc ellenféllel mérkőznek meg a felkészülés jegyében.

Polgár Tibor

A pápai labdarúgók a hét elején vágtak neki az alapozásnak napi egy, úgynevezett rávezető edzéssel. A következő három héten már napi három tréninget vezényel majd a játékoskeret tagjainak a szakmai stáb, emellett pedig természetesen több, szám szerint nyolc tesztmérkőzés is szerepel a felkészülési programban. Ezekből ötöt hazai környezetben vív meg a bakonyaljai alakulat.

A 2015-ös esztendőben a másodosztályú Ajka gárdája lesz Lengyel Ferenc vezetőedző legénységének első ellenfele. A találkozó január 24-én 11 órakor kezdődik majd Pápán. A Lombard-fiúk a hónap utolsó napján, január 31-én is pályára lépnek, akkor az NB I-es tabella 13. helyén telelő Budapest Honvéddal mérkőznek meg a pápaiak 12 órás kezdéssel a fővárosban. Ezt követően február negyedikén az NB II-es Sopront 13 órától, míg hetedikén az ugyancsak második ligás Zalaegerszeget 11 órától fogadja a Lombard.

A pápai labdarúgók (85-össel Csizmadia) a következő három hétben napi három edzéssel készülnek a bajnokság tavaszi folytatására (Fotó: Penovác Károly)

A sárga-feketék február 10-én a szlovák első osztályú MFK Ruzomberokkal Lipóton, míg február 14-én a másodosztályú Kaposvárral hazai pályán mérik össze az erejüket. Előbbi találkozón 14, utóbbin 13 órakor indul útjára a labda. Ezt követően a dobogóra hajtó Ferencvárossal is meccselnek majd Szűcs Lajosék, az összecsapást Balatonfüreden rendezik február 18-án (– a pontos kezdés még nem ismert). Az edzőmeccsek sorát a szlovák második ligás Duslo Sala (Vágsellye) ellen zárják a pápaiak február 21-én 11 órától a Perutz Stadionban.

Amint arról beszámoltunk, a Lombard már szerződtetett négy új labdarúgót (Eisenberger Tamás, Illés Dávid, Juhász Dániel, Pongrácz Viktor), távozókról egyelőre nincsen hír. Csizmadia Csabát, a pápaiak válogatott védőjét sajtóhírek szerint több csapat is szeretné megszerezni. A 29 éves futballistát élő szerződés köti a Pápához, és Lengyel Ferenc szerint jó esély van rá, hogy a rutinos játékos marad a Perutz Stadionban.

– Csizmadia Csaba Szűcs Lajossal együtt az alapját képezi a csapatunknak, nem számítok arra, hogy elmegy – fogalmazott a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!