Sport

2015.01.30. 10:40

Vasárnap délután az Ikrényt fogadja a VESC

Az aranyérem megszerzése a legfőbb céljuk, de azért nem bánnák, ha mindez veretlenül sikerülne. A Veszprémi Egyetem SC NB II-es női röplabdásai számára hosszabb szünet után vasárnap folytatódik a pontvadászat.

B. Virág Rita

– Jót tett a szünet, a pihenés, de a januári edzéslátogatottságunk nem volt az igazi. A vizsgaidőszak és az influenza járvány eddig minden héten gondot okozott – kezdte Mustos István, a VESC szakvezetője, aki ugyancsak ágynak esett az influenza miatt.

A listavezető egyetemisták a nehézségek dacára igyekeztek alaposan felkészülni a tavaszi folytatásra. Mustos István elmondta, sokat erősítettek, próbáltak a csapat gyorsaságán, a robbanékonyságán javítani, és persze a technikai, taktikai elemek gyakorlása sem maradhatott el.

– A legtöbbet a sáncot, a sánc elleni munkát, valamint a nyitás-fogadásokat gyakoroltuk. Főleg utóbbira nagy hangsúlyt fektettünk, minden edzésen előkerült, hiszen a támadás vezetéseinket ez határozza meg – magyarázta Mustos István.

A veszprémi szakvezető szerint együttese legnagyobb erénye az egység. Mindenki egyért, egy mindenkiért szellemben lépnek pályára minden fordulóban, s bár akadtak már kisebb, nagyobb hullámvölgyek, a lányok küzdeni tudása, motivációja kiváló, így a szembe jövő nehézségeket, problémákat rendre le tudják küzdeni.

– Természetesen a célunk az aranyérem megszerzése. Hogy sikerül–e veretlenül, azt nem tudom. Arra sarkallom a lányokat, hogy mindig a maximumot adják ki magukból, Ha becsúszik egy fiaskó az még nem kerül a bajnoki címbe. De azért jó lenne hibátlan mutatóval megszerezni a tabella első helyét. És mielőtt megkérdezni, igen, szeretnénk feljutni, de ez nemcsak tőlünk függ – mondta az edző.

 

Az Ikrény nem adja olcsón a bőrét

Az Ikrénnyel már az odavágón is szoros meccset játszott a VESC, 3:2-re tudott nyerni. Hazai pályán is természetesen a győzelem megszerzése a célja a Mustos-legénységnek, de a lányok tisztában vannak vele, küzdeni kell minden pontért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!