Sport

2014.07.22. 07:51

Újra a bójáké a főszerep Veszprémben!

Idén harmadik alkalommal rendezi meg Baleset-megelőzési nyíltnap és Veszprém Szlalom ügyességi versenyt az SR Sport Egyesület, és az SZ&T-T Rally Team.

A rendezvényt a Pitykemotor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével külön programokkal is színesítik.

Aki kilátogat, a Veszprém arénához 2014. július 27-én vasárnap, az biztos megtalálja a neki való elfoglaltságot. A gyerekeket ugráló vár, luftballon, motoros szimulátor, kerékpáros ügyességi pálya, részegszemüveg és biztonsági öv szimulátor várja.

A nagyobbaknak, adrenalin függőknek a Veszprém szlalom idei harmadik fordulója adhat kikapcsolódást, hiszen a Dunántúli Szlalom Kupa idei hatodik fordulójának is otthont adó ügyességi versenyre már szép számmal jelentkeztek, és hamarosan betelik a maximális százhúszas létszám.

A 2007 óta működő kis csapat ismét kitesz magáért. Most is új pályát jelölnek ki, amely annak ellenére, hogy 2011 óta eme helyszínen van, megrendezve a Veszprém Szlalom ismét tud ujjat mutatni. Az új 1750m hosszú nyomvonal olyan elemekkel és pálya vonalvezetéssel lesz megfűszerezve amilyen még nem volt.

A versenyen több gépcsodát is megcsodálhat a nagyérdemű csakúgy, mint Sulyok Bálintot, aki 2006-ban kezdte versenyzői pályafutását egy Trabanttal. Néhány más típusú elsőkerekes autóval való szárnypróbálgatás után 2012-ben átült egy 2800ccm sorhatos BMW volánja mögé, amely a télen egy kis átépítésen esett át és most egy négyezres V8-ast terelget a nézők nagy örömére kilincsel előre.

A szlalom versenyen a „NAGY TRABANTOS” Pathy Laci bácsi is jelen lesz, aki már a hetvenes évek óta Trabantozik és kipróbálta magát több szakágban is. A szép eredményeket elért „ifjú titán” a szlalom, rallye, rallycross szakágak után visszatér minden autósport alapiskolájához és ismét nálunk tekergeti a kormányt. Az egyedileg épített Trabantban, sem az ülés és kormány, sem a pedálok nem a megszokott helyen találhatóak.

Akiket kicsit érdekel a technika az nemcsak a pálya szélén fogja vizslatni a dübörgő füstölgő technikákat, hanem a szervizparkban is megtalálja a számára megfelelő elfoglaltságot.

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyó adrenalin függők is. Akik több ezren ott voltak az elmúlt évek Veszprémi szlalom versenyein, azok bizonyára izgalommal várják a folytatást. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták, most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A mezőnyben fellelhető majd a szépen megépített, vagy éppen széria utcai autók, vagy a brutális teljesítményű gépcsodák, csakúgy, mint a látványra kilincsel előre autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

Az év folyamán még egy rendezvény kerül lebonyolításra, ahol egyéb programokkal is színesítik majd a rendezvényt.

A következő rendezvény időpontja: 2014. szeptember 21.

Időterv:        - Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny,

(Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, Nevezői eligazítás 9:00-kor majd Rajt, díjkiosztó a futamok után kb.: 17:00-kor).

A verseny az alábbi kategóriákban kerül kiírásra:

N1.:                              0-1100ccm-ig,  Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

N2.:                        1101-1500ccm-ig,  Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

N3.:                        1501-ccm felett,      Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

A1.:                              0-1100ccm-ig,  Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

A2.:                        1101-1500ccm-ig,  Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

A3.:                        1501-ccm felett,      Első és 4x4 kerék meghajtású gk,

H1.:                              0-1600ccm-ig  Hátsókerék meghajtású gk,

H2.:                        1601-ccm felett,      Hátsókerék meghajtású gk,

J.:                           Juniorok                 (ccm-től független 17 éven aluliak)

N.:                          Nők - hölgyek        (típus és ccm-től független)

P.:                           Proto                                  (típus és ccm-től független)

Abszolút.               (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

A rendezvényre látogatása ingyenes!  A rendezvényről további információk: www.szlalomracing.atw.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!