Sport

2014.12.12. 20:05

Teremlabdarúgás speciális sportolóknak

Pápa - A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) által szervezett nemzetközi teremlabdarúgó tornának ad otthont a Városi Sportcsarnok a hétvégén.

Polgár Tibor

Az értelmi fogyatékossággal élők számára kiírt, 15 csapat részvételével zajló megmérettetés ünnepélyes megnyitóját pénteken délután tartották.

A teremfoci tornán 15 csapat szállt harcba a győzelemért Fotó: Polgár Tibor

Jády György, az MSOSZ országos sportigazgatója beszédében kiemelte: noha fényesen csillogó érmekért szállnak harcba a torna résztvevői, mindenki győztesnek érezheti magát, aki a három nap során pályára lép, hiszen minden bizonnyal szép élményekkel gazdagodnak majd a sport által.

A sport nagyon sok mindenre megtanít bennünket hangsúlyozta köszöntőjében Unger Tamás, Pápa alpolgármestere. Megtanít a csapatmunkára, a másokhoz való alkalmazkodásra. A sport fegyelemre nevel, miközben megmutatja, hogy kemény munkával szép eredményeket lehet elérni fogalmazott a városvezető. Hozzáfűzte, számára talán a legfontosabb, hogy a sportban nincsenek különbségek az emberek között, mindenkit a teljesítménye alapján ítélnek meg.

A beszédek után felsorakoztak a csapatok, majd útjára indult a labda. A közönség ma reggel 8-tól egészen este hatig, míg vasárnap délig láthat mérkőzéseket a sportcsarnokban. A tornán a pápai és több magyar együttes mellett csehek, valamint szlovákok mérik össze a tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!