Sport

2014.12.05. 13:10

Szökdeltek, kúsztak, másztak és fociztak

Veszprém - Fociztak, kapura lőttek, szökdeltek, futottak, kúsztak és másztak azok az óvodás gyerkőcök, akik részt vettek a Szilágyi iskola Mikulás-napi grassroots focitornáján.

B. Virág Rita

Több mint félszáz kisgyermek érkezett hét óvodából - az Egry útiból, a Vadvirágból, a Szent Margitból, a Hársfából, a Ringatóból, az Erdei Kuckóból és a Csillag útiból - a Szilágyi iskola rendezvényére, ahol minden a sportról, a mozgás öröméről szólt. A szervezők úgynevezett grassroots tornát tartottak, ahol a hét csoport, hét állomást végigjárva bizonyíthatta tehetségét, ügyességét.

Finta Péter, az esemény szervezője, az iskola testnevelője elmondta, a torna elérte a célját, hiszen a kicsiket alaposan megmozgatták.


Az ovisok nagyon élveztek minden feladatot a Mikulás-tornán
Fotó: Penovác Károly

- Fontos feladatunknak tekintjük az egészségre való nevelést, hogy a gyerekek számára a rendszeres mozgás evidens legyen és örömmel sportoljanak. A grassroots jó lehetőséget adott arra, hogy a labdarúgás mellett mindenféle mozgásformában kipróbálják magukat a kicsik. A rák- és pókjárás, a szökdelés, a szlalomfutás, a fogójáték feladatait épp olyan örömmel végezték, mint a kapura lövést, a labdavezetést, vagy a focit - magyarázta.

A torna végeztével Halmay György, az iskola igazgatója Mikulás csokival és Szilágyis pólóval ajándékozta meg a résztvevőket, hozzátéve, legközelebb is örömmel várják a csemetéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!