Sport

2014.08.15. 10:45

Remekül szerepelt Szolnoki Olivér az Európa- bajnokságon

Veszprém - Remek eredményekkel zárta az utánpótlás biliárd Európa-bajnokságot a veszprémi Szolnoki Olivér, aki idén korosztályt váltott.

Horváth Gábor

A kiváló veszprémi pool biliárdos tavaly még a diák korcsoportban szerepelt a kontinenstornán, s nem is akárhogyan, akkor egy ezüstöt és két bronzérmet hozott haza.

A Szolnoki Olivér (a képen balra) jól szerepelt a biliárd Eb-n. Fotó: Virág Marianna

Az idei Eb-n, amelynek szlovéniai Portoros adott otthont, kicsit más volt a helyzet, hiszen Olivér átlépett a juniorok korosztályába, azaz ismét ő lett a kicsi a nagyok között. A junioroknál erősebb a mezőny, amellett a kiírás is szigorúbb, a játékosok már legjobb 32 között elérnek az egyenes kieséses szakaszba.

Olivér a 14/1-es játéknemben egészen a negyeddöntőig jutott, de nem sikerült az elődöntőbe kerülés, az ötödik helyen zárt. A 10-es játékban a szerencse nem állt mellé, mivel igen szoros küzdelemben, 7:6 arányban kapott ki lengyel ellenfelétől és nem jutott be a legjobb 16 játékos közé, végül a 17. helyen végzett.

A 8-as játékban a veszprémi fiatalember szintén a negyeddöntőig menetelt és az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Szolnoki Olivér felkészülését a MOL Tehetségtámogató Program, a szövetség, és edzője, Tóth Sándor segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!