Sport

2014.07.26. 07:32

Pásztor Bence világbajnoki ezüstérmes!

Eugene, Veszprém – Fantasztikus sikert ért, világbajnoki ezüstérmet szerzett Pásztor Bence, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője az oregoni városban zajló junior atlétikai vébén.

B. Virág Rita

Az amerikai Eugene-ben zajló junior atlétikai világbajnokság veszprémi szempontból leginkább várt számát, magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel rendezték meg, ahol Pásztor Bence kalapácsvetésben éremesélyesként állt dobókörbe.

Zentai Tibor tanítványa a selejtezőkből elsőként jutott tovább, de legnagyobb riválisa, a katari Asraf Amgad Elseifynek sem kellett megerőltetnie magát a fináléért.

Ahogy az várható volt, végül kettejük csatáját hozta a döntő. A két fiú kiemelkedett a mezőnyből. A veszprémi fiú 76.61 méterrel nyitott, amire a katariak versenyzője 81.82 méterrel reagált. Bence a második szériában nagyot javított, 79.14 méterre szállt a kalapács, de Elseify 84.51-gyel tudatosította, hogy őt ezen a napon csak világcsúccsal lehet legyőzni. Bence mindent egy lapra tett fel a következő sorozatokban, s az utolsó körben 79.99 métert teljesített, amivel megközelítette egyéni legjobbját és nagyszerű ezüstérmet szerzett.

Pásztor Bence fantasztikus teljesítményt nyújtott, büszke lehet az eredményére, hiszen hasonlóra még a magyar atlétikában nem volt példa, hogy valaki egymás utáni négy rangos világversenyen is érmet szerezzen (ifi vébé arany, junior vébé ezüst kétszer, junior Eb ezüst). Ki kell még emelni, évről-évre kiemelkedőt nyújt, folyamatosan erősödik és minden esztendőben az aktuális világverseny egyik éremesélyese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!