Sport

2014.11.26. 10:20

Országos bajnokságon jártak a veszprémi kendósok

Veszprém - Három kategóriában indított versenyzőket a Budapesten megrendezett országos egyéni kendobajnokságon a Bakony Kendo és Iaido Klub.

Polgár Tibor

A Magyar Kendo Szövetség által szervezett megmérettetésen közel százan vettek részt.

A veszprémi Bakony Kendo és Iaido Klubot a junior korcsoportúak között Foki Marcell képviselte, aki a rendkívül erős mezőnyben bronzérmet szerzett.

Álló sor, balról: Márkus, Cseke, Balogh, és Szabó. Ülnek, balról: Foki, valamint Szemán. Fotó: Bakony Kendo és Iaido Klub

Férfi kategóriában Szemán Bence ötödik helyen végzett, valamint a legharcosabb versenyzőnek járó Fighting Spirit-díjat is kiérdemelte, míg Szabó Áron hatodik helyezett lett – tájékoztatott tanítványai eredményeiről Balogh Tibor, a Bakony Kendo és Iaido Klub vezetője. Mint mondta, a magyar kendosport már olyan nagy múltra tekint vissza, hogy senior korosztályban is lehetőség van a versenyzők megmérettetésére. Ebben a kategóriában Márkus Csaba vette fel küzdelmet a veszprémi kendoklub színeiben, és remek teljesítménnyel aranyérmet szerzett. Az országos kendobajnokságon Balogh Tibor bíráskodással segíttette a verseny lebonyolítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!