Sport

2014.05.05. 15:35

MKB-MVM Veszprém KC-Pick Szeged: Indul a csata

Ahogyan az elmúlt években már jól megszokhattuk, a Veszprém és a Szeged száll harcba az NB I-es férfi kézilabda-bajnoki címért. Szerdán kezdődik a nagy párharc.

Horváth Gábor

Az a párharc, amelyet nem lehet megunni, idén ráadásul még a szokásosnál is érdekesebbnek, izgalmasabbnak ígérkezik a csata.

A 2013/2014-es idényben negyedik alkalommal feszül egymásnak szerda este a Veszprém Arénában (a címvédő bakonyiak alapszakasz-elsőségük miatt kezdhetik hazai környezetben az egyik fél második győzelméig tartó párviadalt) a két hazai nagyágyú.

A bajnokság őszi idényében, Szegeden egy góllal (23:22) a Pick bizonyult jobbnak. A Tisza-partiak ráadásul a márciusi „visszavágón” idegenben is alaposan megnehezítették a címvédő dolgát, az MKB-MVM akkor végül 25:22-re nyert.

Gulyás Péterék ebben a szezonban minden alkalommal hatalmas csatát vívtak a nagy riválissal (Fotó: Penovác Károly)

Legutóbb a Magyar Kupa fináléjában csapott össze a két együttes, a pécsi meccsen a veszprémiek 27:21 arányban bizonyultak jobbnak.

– A kupadöntő végeredménye csalóka, az a meccs sem volt egyszerű – válaszolta érdeklődésünkre Gulyás Péter, a Veszprém balkezes szélsője, aki elmondta: a Pick remek egységet alkot ebben az idényben.

– Már korábban, a szezon elején is elmondtam, hogy ez a mostani egy nagyon jó Szeged. Jól összerakott és felkészített csapat. Egyik mérkőzésünk sem volt egyszerű ellenük ebben a szezonban, s nyilvánvalóan a következők sem lesznek azok – fogalmazott a bakonyiak saját nevelésű játékosa, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a hangulattal és a kedvvel a Tisza partján sincs gond.

– Ők is ugyanazt élik át, mint mi, hiszen szép nemzetközi sikert értek el azzal, hogy bejutottak az EHF-kupa négyes döntőjébe. A Pick jól igazolt, de elsősorban csapatként lett jobb. Biztos vagyok benne, hogy komoly csatát vívunk majd. Mi, ahogyan a kupadöntő után, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét követően sem vittük túlzásba az ünneplést, hiszen a szezon legfontosabb időszaka épp most következik. A sikerek mindenkit feltöltöttek, jó formában vagyunk, jó a védekezésünk, úgyhogy, ahogyan a szegediek, mi is készen állunk a fináléra – hangolt a párharc előtt Gulyás Péter.

Az MKB-MVM Veszprém KC–Pick Szeged mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik.

 

Vasárnap lesz a második mérkőzés

A bajnoki aranyéremért zajló párharc első, szerda esti veszprémi mérkőzése után nem pihennek túl sokat a felek. A Pick és az MKB-MVM vasárnap este Szegeden méri össze tudását. Ha a bakonyiak nyernek holnap, vasárnap este (a mérkőzés 19.15-kor kezdődik) már akár be is biztosíthatják újabb bajnoki címüket. A döntőben a veszprémieknél biztosan nem léphet pályára Iman Jamali, az iráni átlövő a Balatonfüred elleni, múlt heti mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!