Sport

2015.03.22. 15:35

Micsoda elszántság! Az ultrafutók megkerülték a Balatont

Balatonfüred - A zárónapon 49,5 kilométert teljesítettek a 8. Spuri Balaton Szupermaraton elszánt ultrafutói, akik így négy nap alatt kerülték meg a magyar tengert.

B. Virág Rita

Az idény első rangos futóeseményére 840 egyéni induló jelentkezett, de összesen több mint kétezer futót regisztráltak, hiszen a nyolcadik alkalommal megrendezett Balaton Szupermaratonon nemcsak az ultrafutók nevezését fogadták el. Egyéniben és csapatban is több lehetőség várta a futni, kocogni, mozogni vágyókat.

Fotó: Penovác Károly

A futóknak még csütörtökön Siófokról Fonyódra kellett eljutniuk, ami 48,2 kilométert jelentett. Másnap Szigliget volt a célállomás, 52,9 kilométeres szakasszal. A harmadik etapot Badacsonytomajról indították, és a végállomás a 43,6 kilométerre fekvő Balatonfüred volt. Itt lehetett egyszerű maratont is futni, s több százan gondolták úgy, számukra ez a táv is elegendő lesz. Vasárnap pedig Füredről Siófokig kellett elérni, ami 49,5 kilométert jelentett.

Heizler András tizedik lett

A Balaton Szupermaraton egyik legnépszerűbb kísérő rendezvénye a Maraton Füred erőpróba, ahol értelemszerűen 42.195 kilométer várt a nevezőkre.

A szervezőknek nem kellett csalódniuk, hiszen közel háromszáz résztvevő állt rajthoz a Maraton Füreden, és köztük természetesen több Veszprém megyei indulót is felfedeztünk.Összetettben a legjobb helyezést Heizler András érte el. A balatonalmádi futó 3:19:21 órás idővel ért célba tizeddiként. Négy órán belül teljesítette a távot a veszprémi Sümegi Elemér (3:58:49), A szintén veszprémi Petres Gyula 4:05:18-as idővel abszolválta a nem mindennapi kihívást.Az ultrafutók nem elégedtek meg ennyivel, ők négy nap alatt körbefutották a Balatont. Ráadásul a jelentkezők közül heten valamennyi  Szupermaratonon indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!