Sport

2017.02.14. 14:38

Majdnem elsírtam magam: hogy jutottam ide?

Balatonalmádi - Megyénkbe költözve igyekszik helyretenni karrierjét a kétszeres Eb-bronz-érmes, nyolcszoros magyar bajnok ökölvívó, aki szombaton lép legközelebb ringbe.

Horváth Gábor

A kiskunmajsai származású Darmos József a Vasas bokszolójaként érte el pályafutása legnagyobb sikereit. A cirkálósúlyú öklöző, aki már fiatalon válogatott lett, sorozatban nyolcszor nyert magyar bajnokságot, két alkalommal pedig Európa-bajnoki bronzérmet akasztottak a nyakába.

Szépen haladt tehát előre, nyerte a meccseket, bejárta a világot, a Vasas után meg- fordult Győrben és Kecskeméten, aztán valami megszakadt. Edzőváltások, magán-életi problémák is hozzájárultak ahhoz, hogy egyszer csak az egyik győri gyárban találta magát szalag mellett. Abbahagyta a bunyót, azt mondták, kiöregedett.

- Közel egy évet dolgoztam a gyárban, három műszakban. Amikor belegondoltam a helyzetembe, majdnem elsírtam magam. Hogyan jutottam ide, ilyen eredmények után? - mondta el a Naplónak Darmos József, aki nem sokáig bírta szorító nélkül, elindította profi pályafutását, először három meccsre szerződött Rácz Félix menedzser irodájával.

Az előző mérkőzés remekül sikerült, Darmos József könnyedén győzte le ugandai vetélytársát
Fotó: Pradarics Tamás

A visszatérés nem úgy sikerült, ahogyan azt a korábbi amatőr bajnok elképzelte. Egy vereség és két siker után a tavaly őszi várpalotai bokszgálán magyar bajnoki címmeccsen maradt alul Tóth Tamással szemben.

- Azt gondoltam, minden kerek lesz, minden jó lesz, de a profi boksz teljesen más, mint az amatőr. Fel kell építeni a bunyót, nem szabad ellőni az elején a puskaport. Ezt meg kellett tanulnom.

A remek bokszolót ezután Kutassy József karolta fel (a korábbi ismerőst lenyűgözte az a küzdőszellem, amit a várpalotai ringben látott), Darmos Balatonalmádiba költözött, felkészülését pedig a balatonfűzfői edző, Nyikovics Gábor irányítja.

Az első közös meccs remekül sikerült, Darmos januárban könnyedén győzte ugandai ellenfelét Budakalászon.

- Eredetileg vidéki gyerek vagyok, úgyhogy nagyon jól érzem magam itt, könnyebben elvagyok, mint egy nagyvárosban. Az új edzőm nagyon jó, egyezik a felfogásunk. A tervem az, hogy még idén címmeccsen lépjek a szorítóba, s ha ott sikerül nyernem, már lehet külföldön kopogtatni - jelentette ki a 32 esztendős sportoló, aki szombaton a Félix Promotion pápai bokszeseményén Detre Gábor ellen lép szorítóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!