Sport

2015.01.29. 10:24

Kalocsai Péternek alig van ellenfele

A veszprémi Padányi iskola hatodikos tanulója két aranyérmet is szerzett a 12 éves teniszezők országos bajnokságán. A tehetséges versenyző hamarosan a válogatott tagjaként külföldön bizonyíthat.

Horváth Gábor

Kalocsai Péter egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett a 12 évesek Budapesten rendezett országos bajnokságán.

A Horváth Ádám és Szlotta Roland edzette veszprémi tehetség nagy fölénnyel vezeti a hazai ranglistát, így egyéniben és párosban is esélyesként indult. A várakozásoknak megfelelően egyéniben nagyszerű játékkal, mindössze öt gémet veszítve győzedelmeskedett a hatvanfős mezőnyben. Párosban fővárosi társával az elődöntőben a harmadik, a fináléban pedig a második kiemeltet legyőzve szerezték meg az országos címet. Ez a tavalyi elsőséggel együtt már a harmadik sikere volt a játékosnak.

Kalocsai Péter nem talált legyőzőre az országos bajnokságon

Kalocsai Péter tavaly az egy évvel idősebbek között versenyzett, ahol rengeteget tudott fejlődni. Nagyrészt csak kiemelt viadalokon és az ob-n indult, ezeken összesen 13 első, négy második és öt harmadik helyezést szerzett. Két egyes kiemelt versenyt és az ob-t sikerült egyesben és párosban is megnyernie, eredményei alapján elindulhatott a Hungarian Masters elnevezésű megmérettetésen, amelyen harmadik lett. A Magyar Tenisz Szövetség kiemelt támogatói szerződést kötött vele, ahogyan az egyik legismertebb hazai sportszergyártó cég is külön szponzorálja.

Az elmúlt időszak tehát remekül sikerült a padányis diák számára, aki több mint hatvan első helyet szerzett az előző négy évben. Ami a jövőt illeti, Péter 2015-ben már a magyar válogatott tagjaként bizonyíthat, februárban a franciaországi Auray-ban, márciusban pedig a horvátországi Umagban versenyez. A folytatásban a hazai megmérettetések mellett több más európai viadalon is szeretne elindulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!