Sport

2014.12.19. 14:15

Éremhalmozó alsóörsi ifjú kézilabdások

Három nemzetközi tornán vettek részt ebben a tanévben a 14 esztendős alsóörsi kézilabdázók, akik egyik alkalommal sem szorultak le a dobogóról.

Horváth Gábor

A 2000-es születésű fiatalokból álló fiúegyüttes szeptemberben az ausztriai Linzben aranyérmet szerzett, októberben Szentgotthárdon második helyen zárt, majd decemberben Szerbiában, pontosabban Adán ismét első lett. Remek eredmények, teljesítmény.

Az alsóörsi utánpótlás központ nyolc éve működik, s ez idő alatt összesen 19 tanítványból lett serdülő, ifjúsági és junior válogatott kézilabdázó. Többen NB I-es felnőtt keretek tagjai, az MKB-MVM Veszprém KC, a Balatonfüredi KSE, a PLER Budapest, az Orosháza, a Balmazújváros, illetve a Komló csapatainál.

A szerbiai utánpótlás kézilabda Mikulás-kupán győztes alsóörsi csapat Hidasi Ferenc edzővel. A fiatalok remek őszt zártak (Fotó: Horváth Gábor)

Hidasi Ferenc edző elmondta: hozzájuk az ország távoli pontjaiból és a határon túlról, a Vajdaságból, Erdélyből, illetve a Felvidékről egyaránt érkeznek gyerekek. Meg kell említeni, hogy a fiatalok és a szülők is komoly áldozatot vállalnak ezzel a döntéssel.

– Mi a nevelést tartjuk elsőrendű feladatunknak, ezért veszélyes, ha általános iskolás korúakat anyagiakkal csábítanak el gazdag klubok – tette hozzá a tapasztalt szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!