Sport

2017.03.21. 17:55

Emberfeletti küzdelem lesz a Spartan Race

Veszprém - A nemzetközi akadályfutó verseny méltó a nevéhez, igazi harcosként teljesítik az előírt távot a versenyzők.

Piltman-Horváth Barbara

A Spartan Race-ként elhíresült akadályfutó verseny nem a nagy távolság miatt nehéz, hanem a különböző mesterséges és természetes akadályok miatt.

- Ez a különleges erőpróba már ismert a közvélemény számára is - kezdte Porga Gyula, Veszprém polgármestere az esemény kedden tartott sajtótájékoztatóján.

- Fontos, hogy városunk még ismertebb legyen, ez az egyik küldetésünk, ez a verseny pedig kitűnő alkalom a népszerűsítésre. Ez a megmérettetés nagy küzdelem, nehezen is értem őket, hogyan tudják végigcsinálni - tette hozzá nevetve.

Három évvel ezelőtt Eplény adott helyet a kőkemény versenynek
Archív fotó: Nagy Lajos

Ugyanakkor a város számára nagy teher is a rendezvény, de mindössze egy napról van szó, így kéri az ott lakók megértését és türelmét a polgármester és a szervezők.

- Izgatottan várjuk a versenyt, Magyarországon ez lesz a legnagyobb, és Európában is az egyik legjelentősebb helyszínek között van - büszkélkedett a rendezvény szervezője, Sisak Zsófia. - A fő számra, ami a Veszprém Sprint nevet kapta, már három hónapja betelt a maximális nevezési létszám, amit hétezer főben limitálni is kellett a hely "szűkössége" miatt.

Akik szeretnék feszegetni határaikat, azok indulhatnak a főversenyen, már ha ugye még időben neveztek, de jótékonysági futamon is elrajtolhatnak, amire még várják a jelentkezéseket. - A táv és a pálya ugyanaz, de a nevezésekből befolyt összegből a Kozmutza Flóra iskolát támogatjuk. Itt ezer fő a nevezési limit, jelenleg körülbelül nyolcszáznál tartunk. Pontos összeget csak a nevezések lezárása után tudunk mondani, de az már biztos, hogy négy- és hétmillió forint közötti támogatásról beszélhetünk.

Mivel rengeteg a nevező, sok autóra is számítanak, így lezárásokra kell készülniük a veszprémieknek április 1-jén. - Négy-ötezer autóval számoltunk, a parkolást a Pápai út-nyugati útgyűrű által behatárolt zöld területre szervezzük, ahol elfér ennyi autó. A parkolónak három bejárata lesz, hogy könnyebben megközelíthető legyen. A verseny pontos helyszíne a kihívás miatt titkos, annyit azonban elárulhatunk, hogy a Betekints-völgy lesz a rajt és a cél, a táv pedig áthalad a Gulya-dombon és a Séd-völgyben. Emiatt a Betekints-völgyet lezárjuk, csak az ott lakók, a szállóvendégek, a szervezők kis csoportja és a VIP-vendégek mehetnek majd be oda autóval - magyarázta Zsófia, aki ezzel együtt türelmet kér a lakosoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!