Sport

2014.12.19. 14:15

Bajnoki évzárás a sportmászóknál

A sportmászó bajnokság záró fordulóját hagyományosan a Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) rendezi meg minden esztendőben. A hétvégén ismét sok versenyzőre számítanak a Padányi Kupára.

B. Virág Rita

A hétvégén a sportmászás mindhárom szakágában (boulder, nehézségi, gyorsasági) nyolc korcsoportban küzdenek meg egymással a sportolók.

Az előző évi tapasztalatok alapján, Strommer László, a viadal főszervezője elmondta, több kategóriában is színvonalas, óriási csatára számítanak. Például férfi boulderben, vagy női nehézségiben.

– Az a férfi és női versenyző, aki mindhárom számban jól teljesít, elnyeri az összetett első helyezettnek járó Gép-Coop Kft., illetve a Yeti Túrabolt Veszprém Kupát.

Az ügyes sportolók minden évben komoly harcot vívnak

Fontos tudni, hogy Veszprémben nemcsak a zárófordulót bonyolítják le, hanem a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség vezetői átadják az év legjobbjainak, a magyar bajnokoknak járó elismeréseket is.

A házigazda VESE mászói közül többen is nagyszerűen teljesítettek az év folyamán, közülük a serdülő Süli Tamás nehézségiben és gyorsaságiban, Hegyes Tünde felnőtt gyorsaságiban, Molnár Gergely felnőtt gyorsaságiban esélyes az aranyéremre. Strommer László a szeniorok között tett szert az összetettben behozhatatlan előnyre, míg Strommer Soma az ifjúságiaknál az utolsó forduló eredményétől függetlenül magyar bajnok, sőt a felnőttek nehézségi számában is komoly esélye van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!