Rendőrségi

2014.11.19. 12:42

Villanyoszlopról lopta az áramot egy pápateszéri férfi

Kikapcsolták nála az áramot, ezért illegálisan rácsatlakozott a háza előtti villanyvezetékre egy pápateszéri férfi. A Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya szabálysértési őrizetbe vette.

Fűzfa László és Rák Szilárd r. törzszászlós, valamint Hegyi Roland r. törzsőrmester körzeti megbízottak 2014. november 18-án 8 órakor a helyi áramszolgáltató munkatársaival közösen megjelentek egy pápateszéri családi háznál, mivel tudomásukra jutott, hogy az ott lakó férfi illegálisan vételezte az áramot. A szakemberek megállapították, hogy az energialopás valóban megvalósult, amelynek eredményeként a mérőórával nem rendelkező ház elektromos rendszere használhatóvá vált.

Az egyenruhások intézkedés alá vonták, majd előállították a tulajdon elleni szabálysértés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves pápateszéri férfit, aki a jogsértő cselekményt elismerte. Elmondta, hogy a háza előtti villanyvezetékre 2014. november 15-én délután kötött rá, mivel lakásában – egy korábbi tartozás miatt – nem volt áram. Az eljáró hatóság a szabálysértés elkövetőjét őrizetbe vette, majd a keletkezett iratokat a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából 2014. november 19-én megküldte a Zirci Járásbírósághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!