Rendőrségi

2015.01.28. 10:51

Segítsünk a hajléktalanoknak, időseknek!

Télen a hideg miatt kiemelten figyel a rendőrség a rászorultakra, hajléktalanokra, illetőleg az idős emberekre - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

A Veszprémi Rendőrkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan együttműködve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi szervezetével, illetve az Utcai Szociális Szolgálattal úgynevezett „teajáratokon" segít a nehéz helyzetben levő embereknek. Mindemellett a rendőr járőrök, ha olyan hajléktalant vagy más kritikus helyzetben levő személyt találnak, akinek élete, egészsége a hideg miatt veszélyben lehet, azonnal jelzik a szeretetszolgálat krízistelefonszámán, miután az Utcai Szociális Szolgálat munkatársai azonnal megkeresi, segíti őket, meleg italt, ruhát adnak nekik.

Akik ebben a munkában részt vesznek, a tapasztalatokat  a Veszprém Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Hajléktalanokkal foglalkozó munkacsoportjának ülésein havonta értékelik, és beszélnek újabb feladatokról  is.  Úg vélik, a hideg nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem sok élő idős embert is. A rendőrség mindenkit arra kér, ha látják, hogy kihűlés veszélyeztet valakit, hívják a 112-es segélyhívót, vagy a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat 06-30/237-6695-ös krízistelefonszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!