Rendőrségi

2015.03.19. 07:44

Más nevére kiállított gépjárművezetői kártyákkal csaltak

Közlekedésrendészeti fokozott ellenőrzésen akadt fenn három, Olaszországba tartó tehergépkocsi vezetője Balatonakarattyán.

Balatonakarattya belterületén 2014. december 29-én 23 órakor vontak intézkedés alá három tehergépkocsiból és pótkocsiból álló járműszerelvény konvojt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásai. Az igazoltatás során kiderült, hogy mindhárom sofőr úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a járművek menetíró készülékébe más nevére kiállított gépjárművezetői kártyát helyeztek el. A gyanúsítottként kihallgatott személyek úgy nyilatkoztak, hogy az általuk felhasznált idegen gépjárművezetői kártyát a takácsi munkahelyük telephelyén helyezték be a menetíró készülékbe, majd azzal ők elindultak az olaszországi célállomás felé. S. Zoltán, S. László és Sz. Krisztián ellen közokirat hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás a három férfi ellen befejeződött, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!