Rendőrségi

2015.03.15. 10:02

Idősekhez tört be, egyiküket bántalmazta

Idős emberek figyelmetlenségét használta ki Balatonfűzfőn a fiatal besurranó férfi, de tetten érték. Menekülés közben rátámad az idős áldozatra.

Egy idős nőtől érkezett a bejelentés 2014. szeptember 13-án 15 óra körüli időben a rendőrségre, hogy Balatonfűzfőn időskorúak sérelmére bűncselekményt követtek el. A helyszínre kiérkező járőrnek elmondta a bejelentő, hogy amíg a kertben dolgoztak ismeretlen személy bement a házba, ahol összeszedte az LCD televíziót és egy sötét színű új állapotú bőrtáskát benne több tízezer forint készpénzzel és iratokkal. Azt is elmondta, hogy a férje, aki 83 éves, az ismeretlen férfivel a lakásban összetalálkozott. A meglepődött tolvaj a televízió távirányítójával a férjét megütötte, majd a házból kifutott, a kerítést átugrotta és eltűnt szem elől. A sérült idős embert a mentőszolgálat kórházba szállította. Az azonnali adatgyűjtéshez, kutatáshoz minden felhasználható rendőri erőt a helyszínre vezényeltek. Az ellenőrzések eredményeképpen látókörbe került egy személygépkocsi, amelynek érdi tulajdonosa már korábban követett el hasonló bűncselekményeket. Ez a gépkocsi érintett volt egy trükkös lopásban is a környéken. A kihallgatásokat követően két érdi férfi ellen indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gépkocsit vezető R. László 23 éves és társa, R. Zsolt 30 éves érdi lakosok ellen a vizsgálat lezárult. Az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Veszprémi Járási Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!