Rendőrségi

2014.07.03. 12:05

Fémtolvajok buktak le az igazoltatás során

Alapos, mindenre kiterjedő intézkedés eredményeképpen kerültek meg 24 órán belül a Papkesziről fémet eltulajdonító tolvajok.

Bejelentés érkezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra 2014. július 1-én, hogy a megelőző hónapban a Papkeszi Gázátadó Állomás telephelyének drótkerítését kibontották ismeretlen tettesek. A telephelyen található kültéri műszerszekrények saválló fém ajtajait, lábborító saválló lemezeit, valamint egy hőcserélő kazán hőszigetelő horganyzott vaslemez borítását lebontották és elvitték, milliós kárt okozva.

 

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bejelentést követő adatgyűjtés során azonnal képbe került két férfi, akiket korábban Budai Tibor r. főtörzszászlós az akkor szolgálatos körzeti megbízott a környéken igazoltatott. Az igazoltatáskor a gépkocsiban talált fémtárgyakat, azok azonosítási adatait fotón rögzítette. A fémlemezek lebontása nem veszélyeztette a gázátadó állomás működését. A Százhalombattán élő G István 57 éves és G. Zsolt 27 éves férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói előterjesztést tettek az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!