Rendőrségi

2015.04.07. 14:13

Ellenőrizték a sofőröket - Kézzelfoghatók az eredmények

Ajka - Örültek a sofőrök és az utasok is annak, hogy a húsvéti ünnepek alatt a rendőrség fokozott közúti ellenőrzést tartott.

Penk Tímea

- Az ünnepi szolgálat azt közvetítette a szabályosan közlekedőknek, hogy biztonságban vannak az utakon, a program elérte a célját - számolt be az Ajkai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője, Ludvai Zsolt rendőr őrnagy. Az öt napig tartó fokozott ellenőrzés elsősorban az ittas vezetők kiszűrésére irányult, de a szabályokat megszegő, agresszív sofőröket is ellenőrizték. Az autóval közlekedőkön kívül a motorosokra és a kerékpárosokra is figyelmet fordítottak, különösen a biztonsági felszerelésekre, világításra, láthatósági eszközökre.

Ludvai Zsolt elmondta, hogy az akció első napjain csak figyelemfelhívással éltek, majd szankciókat is alkalmaztak, ha szabálysértést tapasztaltak. Ugyanakkor, akinél mindent rendben találtak, azt húsvéti csokival ajándékozták meg a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából. Az őrnagy az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondolja, hogy a médiakampány és a rendszeres ellenőrzés eredményei kézzelfoghatók, az ajkai rendőrség területén évek óta nem történt ittas vezetés miatt sérüléssel járó baleset a húsvéti ünnepek idején.

Korcsmáros György és Ipsics Melitta ellenőrzi Nagy Károlyt. Fotó: Penk Tímea

Két törzsőrmester, Ipsics Melitta járőr és Korcsmáros György körzeti megbízott Ajka belvárosában ellenőrizte a járművezetőket. Horváth László éppen munkába tartott, ezért együttérzését fejezte ki azok iránt, akiknek az ünnepnapokon is dolgozniuk kell. Elmondta, hogy egy motoros csapat vezetője, és soha nem iszik vezetés közben, az iratait is rendben tartja. Nagy Károly és utasai locsolásból mentek hazafelé az ellenőrzéskor. A sofőr örült a rendőrök jelenlétének, mert ilyenkor sokan fogyasztanak alkoholt, és nem jó, ha így autóba ülnek. A gyerekek pedig különösen örülnek a csokinak - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!