Rendőrségi

2014.07.13. 08:37

A lakók buktatták le a tolvajt

Épp egy társasház padlásán válogatta össze a "szajrét" a 28 éves sümegi férfi, amikor a lakók észrevették. A rendőrök a pontos személyleírás alapján rövid időn belül elfogták a tolvajt.

Egy társasház közös képviselője 2014. június 28-án nem sokkal 19 óra előtt értesítette a rendőrséget, hogy egy ismeretlen 30 év körüli férfi engedély nélkül tartózkodott az épület padlásán és ott kutatott.

Az egyik lakó szólt neki, hogy miközben virágait öntözte az erkélyen, furcsa hangok szűrődtek ki a padlásról. Egyik szomszédjával aztán fel is mentek körülnézni, amikor egy ismeretlen férfit pillantottak meg, aki egy dobozzal a kezében éppen indult a lépcsőház felé. Megkérdezték tőle, mit keres ott, mire azt állította, megengedték neki, hogy néhány dolgot elvigyen. Ezt követően letette a dobozt és szó nélkül távozott.

(Fotó: rendőrség)

A bejelentést követően a szemtanúk által adott pontos személyleírás alapján Nagy Zoltán r. törzsőrmester körzeti megbízott és kollégái megkezdték a környék átvizsgálását, majd rövid időn belül az egyik utcában megtalálták a gyanúsítottat. Igazoltatták és előállították a Sümegi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként történő kihallgatása során K. Szabolcs elismerte, hogy valóban lopni akart a társasház padlásáról.

Ellene szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt indult eljárás, s az ügyben folytatott nyomozást a Sümegi Rendőrőrs Nyomozó Csoportja bíróság elé állítás kezdeményezésével zárta le a napokban, a keletkezett iratokat pedig a Tapolcai Járási Ügyészségnek adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!