Rendőrségi

2015.03.31. 10:54

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői

A „kétkerekű” balesetek megelőzése címmel tartottak konzultációt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.

„Az elmúlt évek közlekedési szabályváltozásai, a Veszprém megye területén bekövetkezett közlekedési balesetek tapasztalatai arra ösztönzik a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy minél szélesebb körben ismertesse a KRESZ aktuális változásait, a megelőzés lehetőségeit" – mondta el a rendezvényen Reiter Barnabás rendőr alezredes, a megyei közlekedésrendészeti osztály vezetője.

A 2015. március 30-án megtartott konzultáción a rendőrség munkatársain és a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság vezetőségén kívül kerékpáros szakmai szervezetek küldöttei, motoros klubok vezetői, kortárssegítők, valamint diákok vettek részt. A 2014. évi baleseti helyzetkép értékelése után a résztvevők megtekintették a Veszprémi Rendőrkapitányság két balesethelyszínelő munkatársa által összeállított baleset-megelőzési kisfilmet. A szakmai fórumon megjelentek értékelték az eddigi közös munkát, majd további célokat tűztek ki a közlekedés legvédtelenebb résztvevői - azaz a gyalogosok, a kerékpárosok és a motorkerékpárosok - biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!