Púder Nélkül

2014.08.19. 15:30

Zoób Kati szerint a magyar nők érzelmesen öltöznek

Balatonfüred - Zoób Katit keveseknek kell bemutatni, hiszen nemzetközileg elismert divattervező, és művész. Az általa létrehozott Katti Zoób Divatház idén ünnepli húsz éves fennállását. Balatonfüreden a közelmúltban rendezett nagyszabású divat show után beszélgettünk vele.

Kutasi Zsófia

- Mi az oka, hogy most rendezett divat show-t Magyarországon 2008 óta először?

- A mostani bemutatót megelőzte egy hosszú hallgatás, mert én azt gondoltam, hogy nekünk, nekem kell egy kis csend itthon. Sok minden történt az elmúlt években, de nagyon jólesett a csend, és ez most kirobbant.

- Miért Balatonfüred a helyszín?

- Azért itt, mert ide meghívtak. Ez a város, amely meghívott és befogadott, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amitől egy divatvárossá alakulhat, és nagyon boldog lennék, ha ez el is indítana egy ilyen folyamatot. Annyira nyitott a város, hogy ezt itt meg lehet valósítani. Azt, hogy meghívtak, azért tartom igazi csodának, mert nem szoktak ilyet rendezni a városok, és az is lehet, ők nem tudták pontosan milyen produkciót hozunk ide..

Azt, hogy ide meghívtak, igazi csodának tartom, mert nem szoktak ilyet rendezni a városok, de nagyon jólesett, mondta Zoób Kati a balatonfüredi divat-show előtt, a beszélgetésen (Fotó: Archív)

- Mi volt a bemutató koncepciója?

- A bemutatón a téli kollekcióból százhuszonnégy öltözéket vonultattunk fel. Az egész a fekete párducról szólt, és a téma eléggé lekötötte a fantáziámat, melyet minden módon feldolgoztunk, vagyis az ékszerben, az anyagokban, a kötött pulóverekben, a hímzett ruhákban és a kiegészítőkben is. Ez a sebességről szól, és arról a lendületről, amely a párduc jellemzője, így, húsz évesen nekünk ugyanezt a sebességet kell produkálni, mint egy párducnak. Szerencsés ember vagyok, hogy csendben, titokban ezt így összeraktam, amivel magamat is megleptem. Amit itt láttunk, háromévnyi fejlődési szakasz. Jó hogy csönd volt körülöttem, mert most nagy a meglepetés.

- Mik a tervek a közeljövőre?

- Ősszel tartunk Budapesten is egy show-t, a nyári kollekciót felvonultatva.

- Hogyan összegezné az elmúlt húsz évet?

- Ez olyan, mint amikor felnő egy gyerek, volt ebben minden, óvoda, érettségi, és kijártuk az egyetemet is. Az a tudás, ami nálunk van, tagadhatatlan. Megdöbbentő profizmus, amit ez a csapat képvisel. Néztem ezt a show-t és döbbenten láttam, hogy én ehhez nem kellek, megy nélkülem. Nagyon fontosnak tartom, hogy rengeteg fiatallal dolgozom, akik ezt úgy tudják már, és úgy tekintik a magukénak, hogy rám szólnak, hogy hallod-e ez egy Katti Zoób, erre vigyázni kell , és ez nagyon jó érzés.

- Mit gondol a magyar nők öltözködéséről?

- Imádom a magyar nők öltözködését, mert érzelmesen öltöznek, és ez az öltözködés kultúra, amit én képviselek, az érzelmekről szól. A magyar nő, ha valamit meg akar mutatni, azt megmutatja. Az érzelmeit is, a testét is, a fantáziáját, a frivolitását, az intellektualitását. A magyar nők tele vannak érzelemmel, ami látszik az öltözködésükön és nekem ez nagyon tetszik.

Mentes minden sztárallűrtől

Zoób Kati sztárallűröktől mentes, közvetlen, de határozott, és a szakma iránt ugyanolyan lelkes, és csillogó szemmel beszél róla, mint húsz évvel ezelőtt. Hazánkban 2008 óta először tartott divatbemutatót. Zoób Kati Balatonfüreden úgy nyilatkozott, régen is, mai is, mindig ugyanaz inspirálta őt és művészetét : a körülötte lévő világ.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!