Programok

2014.03.23. 22:40

Programok, rendezvények Veszprém megyében március 24-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 24-től. Böngésszen, és válogasson!

veol.hu

ÁPRILIS 8.

Báb az oviban

Veszprém, Balatonakali – Balatonakali önkormányzata és Kabóca Bábszínház sikeres közös pályázatának köszönhetően április 8-án kedden 10 órakor megtekinthető a Máté Angi díjnyertes könyve alapján készült Volt egy szer egy... című előadás a balatonakali óvodában. Az óvodapedagógusok maguk is alkalmaznak bábokat a foglalkozásaikon.

ÁPRILIS 5.

Szemetet szednek a hegyen

Badacsony - Szemétszedési akciót szerveznek április 5-én a Badacsony hegyen, a turista útvonalakon és az erdőben. A civil kezdeményezés elindítója, Csonka Ivett lapunknak elmondta, többen is úgy gondolták, hogy valamit tenni kell a környezetért, hiszen a turisták és sokan mások a hegyet és az erdőt szemétlerakónak nézik. Éppen ezért április 5-én teljesen önkéntes alapon szemétszedési akciót szerveznek. Szemeteszsákokat, kesztyűket az önkormányzat biztosítja, valamint egy ebéddel kedveskednek minden résztvevőnek.

Árpád-napi emlékezés

Balatonfüred-Arács – Az Arácsért Közhasznú Alapítvány április 5-én tartja Árpád-napi rendezvényét, amit a néhány éve elhunyt Kutas Árpád emlékére indítottak el. A program idén is az alapítvány első kuratórium elnökének sírjánál tartott emlékezéssel kezdődik 17.30-kor, majd 18 órától az Arácsi Népházban dr. Sipos Árpád kuratóriumi tag tart képes-zenés elő-adást Iránról.

ÁPRILIS 3.

Végre hazai pályán

Veszprém – Vastag Csabát, s öccse, Tamás végre hazai pályán is láthatóak lesznek. Április 3-án 19 órától a veszprémi Hangvillában egy kellemes, könnyed élőzenés estére várják a közönséget, a bulin az elmúlt négy év legkedveltebb dalai csendülnek majd fel a Sunny Dance Band közreműködésével.

MÁRCIUS 31.

Felkelő Erdélyi napok

Veszprém – Színházi előadás, folyóirat-bemutató, irodalmi estek, kiállítások és filmvetítések is várják az érdeklődőket a tudományos előadások mellett a március 31-től április ötödikéig tartó Erdélyi napokon. Dr. Horváth Géza, az MFTK dékánja elmondta, az idei programkínálattal a rendezvény túlnő a karon, s országos jelentőségűvé válik. Találunk köztük néprajzi, fotó és képzőművészeti kiállítást, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A fösvény című darabot hozza el Veszprémbe. A Kabóca Bábszínház Máté Angi egyik mesedarabját viszi színre. A Mendelssohn Kamarazenekart Csaba Péter, egy Lyonból érkező, kolozsvári származású karmester vezényli, az erdélyi irodalomnak pedig olyan ikonjai jönnek el, mint Bodor Ádám, Kányádi Sándor vagy Szőcs Géza. A tudományos előadások mellett lesz táncház, és több filmvetítés is, a Drakula-filmek alatt például vért is lehet majd adni. A hatvan éve született Sziveri Jánosra vers-sétával emlékeznek, és az Erdélyi napokon adják át a Sziveri-díjat is.

A rendezvény részletes programleírását itt találja>>

MÁRCIUS 29.

Navracsics Tibor (Veszprém, 1. Sz. vk.) lakossági fórumai:

Március 29. (szombat) 16 óra 30 perc Csehbánya, Kultúrház március 29. (szombat) 18 óra Nemesvámos, Művelődési Ház

RENDEZVÉNY

Veszprém: Kézműves játszóház 29-én 10 órától a Cholnoky könyvtárban.
Magna Cum Laude-koncert 29-én 22 órakor az Expresszóban.

Veszprém-Gyulafirátót: Megyei nyugdíjas színjátszó fesztivál 29-én 14 órától a művelődési házban.

Ajka: Regionális színjátszó találkozó 29-én 9 órától a szabadidőközpontban.

Berhida: Tavaszköszöntő 29-én a művelődési házban: Nordic Walking túra 9 órakor, Mézengúzok koncertje 15 órakor. 

Pápa: Zsoodance táncgála 29-én 18 órakor a JMSZK-ban.

Zánka: Kánkán hármasban, de kié a nyakék?, zenés bohózat 29-én 19 órakor a faluházban.

Zirc: Lángolj és világíts! – lelkiségi előadás 30-án 16 órakor a ciszterci apátság gobelintermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A víg özvegy 29-én Bujtor István bérlet. Éjjeli menedékhely 30-án 17 órakor Őszikék bérlet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Made in Hungária 29-én 19 órakor bérletszünet. 
Kabóca Bábszínház:  Gomboló 29-én 9 órakor és 10.30-kor a Ringató  Óvodában, bérletes előadás. Utazás Dannyvel Afrikába 30-án 10 órakor.

Balatonfüred, Anna Grand Hotel: Karinthyráda 30-án 17 órakor Anna Grand bérlet.

Zánka, Faluház: Kánkán hármasban, de kié a nyakék? 29-én 19 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, ma: NOÉ 3D (premier): 17.00, 19.40, 22.20 órakor. szo–v: 11.40 órakor is. NOÉ (premier): 14.20 órakor. A BEAVATOTT: 15.00, 17.40, 20.20 órakor. szo–v: 10.20 órakor is. NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00, 22.30 órakor. szo–v: 12.30 órakor is. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.00, 16.00 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: szo–v: 12.00 óra. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.15, 20.30, 22.30 órakor. NON–STOP: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 óra. szo–v: 10.30 óra.

Tapolca, Városi mozi, ma: A GRAND HOTEL BUDAPEST: 18.15 óra. NOÉ: 20.15 óra. LILIOM: 16 óra.

Kistermelők borversenye

Pétfürdő – A Várpalota-Pétfürdői Kertbarátkör Egyesület március 29-én rendezi meg negyvenedszer a kistermelők borversenyét a közösségi házban. Erre a mintákat lehetőleg literes, vagy két hétdecis üvegben március 26-án 8 és 17 óra között lehet leadni Várpalotán a Civil Házban, Pétfürdőn Faragó Istvánnál Katona J. út 2-ben. A verseny napján 18 órakor kezdődik Pétfürdőn a Vegyész étteremben a borversenyi bál, melyen a talpalávalóról a Zámolyi zenekar gondoskodik.

KONCERTEK, BULIK

HEINCZ GÁBOR BIGA és Nika koncertezik március 29-én 22 órától a balatonfüredi M Clubban.

Slágergyárosok Gyuláról

Veszprém – A Magna Cum Laude azon kevés magyar zenekarok egyike, amelyet szinte senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Pálinka dallal egy ország zenei ízlését találták telibe néhány esztendővel ezelőtt. Persze a gyulai vagányok azért jóval többek, mint egy sláger, többtucatnyi emlékezetes nótával bírnak. A veszprémi Expresszó klubban március 29-én 22 órától minden bizonnyal a legismertebb dalok csendülnek fel, így a Színezd újra, a Vidéki sanzon, a Köszönet vagy épp az Átkozott nők jól ismert sorait együtt dalolhatja majd a közönség Mező Misiékkel

Rendhagyó záróbuli

Sümeg – Új csapat veszi át a megyeszerte ismert Club Vanilla üzemeltetését, ennek apropóján „Utolshow” címmel fergeteges bulit tartanak szombat éjjel a sümegi szórakozóhelyen. Az est sztárvendége a NiteForce sztár DJ-je, Nikola lesz

Új dalokkal jön a Rutinműtét

Veszprém – Több mint 10 esztendeje alakult meg a Rutinműtét zenekar. Zenei stílusukat nehéz meghatározni,a blues-tól a punk rock-ig mindenféle stílusú szám készült már, amelyeket március 29-én este a veszprémi DiákCentrumban is meghallgathat a nagyérdemű. A koncerten fellép még a Fülöp Lídia és Görög Dániel TimeOut Duó, és a Campfire.

MÁRCIUS 28.

Navracsics Tibor (Veszprém, 1. Sz. vk.) lakossági fórumai:

Március 28. (péntek) 17 óra Lókút, Általános Iskola március 28. (péntek) 18 óra Hárskút, Művelődési Ház.

Erdély közelről - Jobbnál jobb programok egy héten át

A Vajdaság, Kárpátalja és a Felvidék után most Erdély lesz a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának vendége egy héten keresztül március 28-tól.Milyen az élet Erdélyben? A kérdésre számtalan művészeti ágban ígérkezik válasz. Szinte lehetetlen felsorolni mindazt az elő-adást, beszélgetést, könyvbemutatót, kiállítást, amivel készülnek. Közel félszáz vezető tanár, tudós, művész érkezését várják. Rendhagyó irodalmi órát tart Visky András, Balázs Imre József, Farkas Wellmann Endre, Láng Zsolt, Szőcs Géza. Kányádi -est lesz a színházban, Orbán János Dénes erotikus székely történeteit az Expresszóban hallhatjuk éjszakai órán. Jön a sepsiszentgyörgyi színház. De például Drakula-filmeket is vetítenek napnyugtától napkeltéig Drakula a popkultúrában című kiállítással egybekötve. Kádár Tibor Erdélyből Veszprémbe települt festőművésznek is nyílik kiállítása. Idevárják Bodor Ádámot és György Pétert. Utóbbival Állatkert Kolozsváron című könyvéről beszélgetnek.A program kurátorai, Géczi János és Ladányi István hangsúlyozzák, a város valamennyi intézete bekapcsolódik a műsorfolyamba helyszínként, házigazdaként az egyetemtől és a Hangvillától kezdve a Művészetek Házán át az érsekségig.

A rendezvény részletes programleírását itt találja>>

Jótékonysági gálaest az ötéves Dávidért

Veszprém – Kálingerné Sz. Anita olyan okból kérte segítségünket, amit egyetlen édesanya sem kíván magának.

Ötesztendős kisfia beteg, jótékonysági gálaműsort szerveznek Dávid javára. Anita ötéves, óvodás korú kisfia, Dávid tavaly sorozatos fejfájásra és hányingerre panaszkodott. Az orvosi vizsgálatok során 2013 nyarán súlyos agydaganatot diagnosztizáltak a kisfiúnál, emiatt azonnali műtétre került sor. A beavatkozás után a gyermek a jobb felére teljesen lebénult, újra meg kellett tanulnia enni, inni és járni. Dávid közel egy éve folyamatos kórházi kezelésre szorul, emiatt az édesanya nem tud dolgozni, a család nehéz anyagi helyzetbe került. Dávid kezelése budapesti kórházakban történik, májusban őssejtátültetést terveznek, édesanyja folyamatosan vele van, azonban az utazás, a gyógykezelések, a mozgásszervi rehabilitáció, a steril szoba kialakítása sokba kerül. Dávid óvodája, a veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda jótékonysági gálaműsort szervez március 28-án, pénteken 16.30 órakor Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében, melynek bevételét felajánlották a családnak. Jegyek vásárolhatók a Bóbita Óvodában, Veszprém, Haszkovó utca 23. szám alatt. A jótékonysági rendezvényen fellép többek között a Bonita Táncegyüttes, Csordás Éva, a Csopak Táncegyüttes, a Szilágyi Harangegyüttes és a Franz Kapelle. A rendezvény fővédnöke Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere, védnöke Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Székely Hadosztály emlékezete, kiállításmegnyitó 12 órakor a Hangvillában.
Tavaszi játszóház, játékos sportfoglalkozás 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.
Jótékonysági gála Dávidért 16.30-kor a Deák Ferenc Általános Iskolában.
Székely Beáta Saeculum Aureum / Aranykor című kiállításának megnyitója 18 órakor a Dubniczay-palota Várgalériájában.
A fogyatékkal élők világát bemutató rendezvény pénteken és szombaton a Veszprémi Ifjúsági Házban. Pénteken 14.45-kor kerekes székesek flash mob bemutatója a Kossuth utcán, a posta előtt.

Balatonalmádi: Nagyböjti lelkigyakorlatot tart Berkes Péter alsóörsi plébános péntektől vasátnapig 18 órakor a Szent Imre-templomban.

Pápa: Jótékonysági est 18 órakor a JMSZK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A víg özvegy: 28-án 19 órakor, Sík Sándor-bérlet, 29-én, Bujtor István-bérlet. Éjjeli menedékhely: 30-án 17 órakor, Őszikék-bérlet. Kányádi est: 1-jén 19 órakor, bérletszünet. Dsida est az Irodalmi jelennel: 2-án 17 órakor, bérletszünet. Latinovits–Bujtor Játékszín: Drága Gizám!: 2-án bérletszünet.
Pannon Várszínház (Hangvilla): A miniszter félrelép: 28-án 19 órakor bérletszünet. Made in Hungária: 29-én 19 órakor bérletszünet. 
Kabóca Bábszínház:  Gomboló: 29-én 9 órakor és 10.30-kor, Ringató Óvoda, bérletes előadás. Utazás Dannyvel Afrikába: 30-án 10 órakor.

Balatonfüred: Karinthyráda: 30-án 17 órakor az Anna Grand Hotelben, Anna Grand-bérlet.Pápa, JMSZK: Hullám: 27-én 19 órakor, bérleten kívüli előadás.

Zánka: Kánkán hármasban, de kié a nyakék? 29-én 19 órakor a Faluházban, ingyenes.

MOZI

Veszprém, Cinema City, március 27–április 2.: NOÉ 3D (premier): 17.00, 19.40 (kivéve kedd) órakor. p–szo: 22.20 órakor is. szo–v: 11.40 órakor is. NOÉ (premier): 14.20 órakor. k: 19.40 órakor. A BEAVATOTT: 15.00, 17.40, 20.20 órakor. szo–v: 10.20 órakor is. NEED FOR SPEED 3D: 17.30 (kivéve hétfő), 20.00 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 12.30 órakor is. NEED FOR SPEED: h: 17.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.00, 16.00 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: szo–v: 12.00 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.15, 20.30 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. NON–STOP: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. szo–v: 10.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi, március 27–április 2.: A GRAND HOTEL BUDAPEST: 27–28-án 14 és 18.a5 órakor. 29–31-én 18.15 órakor. 1–2-án 14 és 18.15 órakor. NOÉ: 27–28-án 16 és 20.15 órakor. 29–31-én 20.15-kor. 1–2-án 16 és 20.15 órakor. LILIOM: 29–31-én 16 órakor.

KONCERTEK, BULI

Testvérek nyomják együtt a színpadon

Veszprém – Az AK26 egy rapduó, amelynek tagjai, Giajjenno és Hiro testvérek. 2011 decemberében alapították meg a bandát. Rövid idő alatt körülbelül 50-60 dalt rögzítettek, amikhez később kezdetleges videókat csináltak maguknak fényképezőgép segítségével. Jó pár dal és videó került fel az internetre, amiket megnézett Mr. Busta is, s a kölcsönös szimpátiának köszönhetően a csapat 2012 őszén a Real Trill Music kiadó tagja lett. Azóta elkészítettek több új dalt, valamint körbejárták már az országot. Turnéjuk aktuális állomása március 28-án este a veszprémi Club VIP, ahol 22 órától várják a jófajta hip-hop muzsika kedvelőit

Zenei stílusokat vegyítenek

Veszprém – Az Anna & the Barbies zenekart 2004 őszén, Budapesten alapította a két testvér Pásztor Anna és Pásztor Sámuel. Rögvest belevetették magukat a pesti klubélet sűrűjébe. Tehetségüket látva szerződtette is őket egy angol menedzser, így 2005-ben már piacra is dobták debütáló lemezüket. Két évvel később aztán Magyarországon is szerződéshez jutottak. Mára az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekarrá váltak, a nagyvárosok mellett minden jelentősebb fesztiválon találkozhatunk a zenei stílusokat bátran mixelő csapattal. Március 28-án az Expresszóban lépnek színpadra 21 órától, előttük pedig Odett szórakoztatja majd a nagyérdeműt

Kultikus zenekarok

Veszprém – A kultikusnak is bátran nevezhető AMD zenekar a nyolcvanas évek második felében alakult Budapesten. A kilencvenes évek végéig nagy sikerrel működött a hardcore műfajban tevékenykedő csapat, több zenei anyaguk is megjelent, emellett pedig itthon és Európa több országában koncerteztek. Néhány év szünet után 2005-ben újra találkoztak a tagok, s úgy döntöttek folytatják. Azóta kisebb-nagyobb lendülettel működik az AMD, új dalok íródtak, s lemezt is megjelentettek. A veszprémi DiákCentrumba a Leukémia zenekarral közös turnéjuk keretében érkeznek március 28-án

Kőkeményen zúznak

Veszprém – Zúzós koncertre van kilátás szombat este a veszprémi DiákCentrumban, ahol a God’s Lonely Man mellett színpadra lép a Hangman Jack is. A banda 2010 nyarán alakult Zircen, s nem a finomkodásról híresek a srácok, de nem is ezért kedvelik őket a rajongóik. Kemény riffekre épülő lendületes metálzenéjükért egy egész buli erejéig ízelítőt kaphatnak, akik ellátogatnak március 28-án 19 órakor kezdődő mulatságra

AZ AK26 lép fel március 28-án 22 órától a veszprémi Club VIP-ben. 

A FIGULA JAZZ TRIO ad koncertet március 28-án 21 órától a veszprémi Decanter Bisztróban. 

A JOE’S TRIO zenél március 28-án 20 órától a balatonalmádi Lounge, Cofee & Wine színpadán. 

AZ AMD ÉS A LEUKÉMIA APOKALYPSIS zenekarok koncerteznek március 28-án 19 órától a veszprémi DiákCentrumban. Fellép még a God’s Lonely Man és a Hangman Jack. 

AZ ANNA AND THE BARBIES és Odett ad koncertet március 28-án 22 órától a veszprémi Expresszóban. Másnap ugyanit a Magna Cum Laude lép színpadra 22 órától.

MÁRCIUS 27.

Szőlészeti bemutató

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete március 27-én 10 órától Badacsonyban tart metszési és technológiai bemutatót. Az előző évjárat sajátosságait és a rügyvizsgálati eredményeket dr. Májer János, az intézet igazgatója ismerteti. A továbbiakban kutatók és gyakorló szakemberek foglalkoznak a szőlőszaporító anyagok egészségével, az agrár környezetgazdálkodás előírásaival, a tápanyag-utánpótlással. Az eszközök közül látható lesz elektromos metszőolló, kötözőgép, előmetsző, kultivátor, többféle traktor, nyesedékgyűjtő-aprító, soraljművelő, többféle támrendszer, egyéb kiegészítők, ágvágók. borászati kisgépek. Lesz borbemutató is az intézet fajtáiból.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Jótékonysági gála Dávidért 28-án 16.30-kor a Deák Ferenc Általános Iskolában.
Natura nap – a változás ajándékai 29-én 7.30-tól 18 óráig a VMK-ban.
Kézműves hétvégi játszóház 29-én 10 órától a Cholnoky könyvtárban.
Erdélyi napok a Pannon Egyetemen március 31-től április 5-ig. Megnyitó 31-én 11 órakor az egyetem, B épületének aulájában.
Folyóirat, arculat, vizualitás. A Sziveri János Intézet nemzetközi folyóirat-tanácskozása 31-én 12.30-kor a Sziveri János Intézetben.
Az Ex Symposion I. világháborús tematikus számának a bemutatója 31-én 18 órakor a Magtárban a Dubniczay-palotában.
Sziveri János énekelt versei 31-én 18.30-kor a Modern Képtárban, a Vass László Gyűjteményben. A 2014. évi Sziveri-díj átadása 19.30-tól.
Erdélyi könyvek kiállítása és vására 1-jén 10 órától 3-áig az Eötvös Károly Megyei Könyvtár erdélyivonatkozású könyvanyagából.
Erdélyi gyermekirodalom 1-jén 10 órakor a Hangvillában.
Szigorúan ellenőrzött életek filmbemutatója és beszélgetés az alkotókkal és meghívott.
Vendégeinkkel 1-jén 17 órakor a Szaléziánumban.
Kádár Tibor kiállításának megnyitója 1-jén 18.30-kor a Petőfi Színházban.
Irodalmi est: Kányádi Sándor. Beszélgetőtárs: Tarján Tamás. 1-jén 19 órakor a Petőfi Színházban.
Dumaszínház 1-jén 19 órakor a Hangvillában.
Erdélyi táncház a Kőris zenekarral 1-jén 21 órakor a Hangvillában.
Nyílt nap középiskolások diákok és tanáraik számára, a Közérdekű Önkéntes tevékenység témában 1-jén 15.00-kor az Életöröm Idős Otthon aulájában.
Szigorúan ellenőrzött életek, Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmje 1-jén 17 órakor a Szaléziánumban.
Filmvetítés. Téma: Bio-kertészkedés 1-jén 18 órakor a Szigethy J. u. 14-ben.Veszprém-Gyulafirátót: Megyei nyugdíjas színjátszó fesztivál 29-én 14 órától a művelődési házban.

Veszprém-Kádárta: Törökülésben, a Portéka Színpad interaktív bábelőadása 31-én 11 órakor a Ficánka tagóvodában.

Ajka: Regionális színjátszó találkozó 29-én 9 órától a szabadidőközpontban.

Balatonfűzfő: Vitorlással a Karib-szigeteken címmel Győrffy Gyula filmes útiélmény-beszámolója 31-én 17 órakor a Művelődési központban.

Balatonkenese: Nordic Walking tőra indul 1-jén 9 órakor a strand főbejáratától.

Berhida: Nordic Walking túra 23-án 9 órakor Művelődési házban. 

Lovas: Lovasi esték 2014 – Középpontban a víz: Élő vizek forrása – a víz szerepe a Bibliában és a kereszténységben címmel Csernai Balázs előadása 2-án 18 órakor a Faluházban.

Pápa: Jótékonysági est 28-án 18 órakor a JMSZK-ban.
Zsoodance táncgála 29-én 18 órakor a JMSZK-ban.

Zánka: Kánkán hármasban, de kié a nyakék?, zenés bohózat 29-én 19 órakor a faluházban.

Zirc: Lángolj és világíts! – lelkiségi előadás 30-án 16 órakor a ciszterci apátság gobelintermében.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínpad: A kávéház: 27-én 11.30-kor Ipari Szakközépiskola és Gimnázium-bérlet, 19 órakor Simon-bérlet. A víg özvegy: 28-án 19 órakor, Sík Sándor-bérlet, 29-én, Bujtor István-bérlet. Éjjeli menedékhely: 30-án 17 órakor, Őszikék-bérlet. Kányádi est: 1-jén 19 órakor, bérletszünet. Dsida est az Irodalmi jelennel: 2-án 17 órakor, bérletszünet. Latinovits-Bujtor Játékszín: Drága Gizám!: 2-án, bérletszünet.Pannon Várszínház (Hangvilla): Játék a kastélyban: 27-én 19 órakor, bérletszünet. A miniszter félrelép: 28-án 19 órakor bérletszünet. Made in Hungária: 29-én 19 órakor, bérletszünet. Kabóca Bábszínház: 

Balatonfüred:
Karinthyráda: 30-án 17 órakor az Anna Grand Hotelben, Anna Grand-bérlet.Pápa, JMSZK: Hullám: 27-én 19 órakor, bérleten kívüli előadás.Várpalota: Jó Szerencsét Művelődési Központ színházterme: Csizmás kandúr: 26-án 10.00 órakor.

Zánka: Kánkán hármasban, de kié a nyakék? 29-én 19 órakor a Faluházban, ingyenes.

MOZI

Veszprém, Cinema City, március 27–április 2.: NOÉ 3D (Premier!): 17.00, 19.40 (kivéve kedd) órakor. p–szo: 22.20 órakor is. szo–v: 11.40 órakor is. NOÉ (Premier!): 14.20 órakor. k: 19.40 órakor. A BEAVATOTT: 15.00, 17.40, 20.20 órakor. szo–v: 10.20 órakor is. NEED FOR SPEED 3D: 17.30 (kivéve hétfő), 20.00 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. szo–v: 12.30 órakor is. NEED FOR SPEED: h: 17.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.00, 16.00 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: szo–v: 12.00 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.15, 20.30 órakor. p–szo: 22.30 órakor is. NON–STOP: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. szo–v: 10.30 órakor.

Tapolca, Városi mozi, március 27–április 2.: A GRAND HOTEL BUDAPEST: 27–28-án 14 és 18.a5 órakor. 29–31-én 18.15 órakor. 1–2-án 14 és 18.15 órakor. Noé: 27–28-án 16 és 20.15 órakor. 29–31-én 20.15-kor. 1–2-án 16 és 20.15 órakor. LILIOM : 29–31-én 16 órakor.kiállításVeszprém: A Székely Hadosztály emlékezete címmel kiállítás megnyitó 28-án 12 órakor a Hangvillában.
Székely Beáta képzőművész Saeculum Aureum/Aranykor című kiállításának megnyitója 28-án 18 órakor a Várgalériában, a Dubniczay-palotában.Ácsolt fatornyok – védelmező templomok – erdélyi műveltség című kiállítás megnyitója 31-én 10 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.
Kopacz Attila fotóművész kiállításának megnyitója 31-én 11.30-kor az egyetem B épületének aulájában.1914. Mail-art-kiállítás megnyitója 31-én 17.30-kor a Magtárban a Dubniczay-palotában. 

ZENE
Veszprém: Magna Cum Laude-koncert 29-én 22 órakor az Expresszóban.
A Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye 2-án 19 órakor az egyetem B épületének aulaájában.Anna and the Barbies 28-án 22 órakor az Expresszó Klubban.

Berhida: Mézengúzok koncertje 23-án 15 órakor a Művelődési házban:

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–v: 10–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: k–szo 9.30–17.00. Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thuri vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 10–16 óráig.

MÁRCIUS 26.

Grófnő mesél

Zirc – Életesszenciák, régi ízek, emlékek és sok líra mottóval rendezi meg a Kőketánc Kulturális Alapítvány ma 17 órai kezdettel gróf Nádasdy Borbála estjét a ciszterci apátság Gobelin termében.

A bakonyi kisvároshoz közeli Alsóperéhez is kötődő grófnő mesél életéről, a mézes töpörtyűről, a boldog gyermekkor ételeiről, ízeiről, étkezési szokásairól és eddig megjelent négy könyvéről. Egyszóval, az élet sava-borsáról.

RENDEZVÉNY

Zirc: Gyermekprogram a víz világnapján 26-án 14.30-kor a művelődési házban. 
Víz világnapja sok-sok játékkal, bemutatóval, előadással 26-án 14-től 17 óráig a Művelődési házban. 
„Élet-esszenciák, régi” címmel író-olvasó találkozó gróf Nádasdy Borbálával 26-án 17 órakor az apátság látogatóközpontjában. 

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A kávéház: 26-án 19 órakor Dobák Lajos-bérlet. 
Kabóca Bábszínház: Napra nap: 26-án 10 órakor. 

Pápa, JMSZK: Ady/Petőfi: 26-án 9 órakor Acsády-bérlet, 26-án 12 órakor Orlai-bérelt, 26-án 19 órakor Tarczy-bérlet. 

Várpalota: Jó Szerencsét Művelődési Központ színházterme: Csizmás kandúr: 26-án 10 órakor. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, március: A BEAVATOTT (premier): 14.20, 17.00, 19.40 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.30 órakor. NEED FOR SPEED: 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.30, 16.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 19.50 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA: 17.40 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 18.30 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

 

MÁRCIUS 25.

Szőlészeti bemutatók

Balatonfüred, Badacsony – Szőlősgazdáknak szerveznek technológiai és metszési bemutatót kedden és csütörtökön. A Végh családi pincészet-be várják kedden 10 órától azokat, akik szeretnék megismerni, kipróbálni a szőlészetben használatos gépeket. A művelési kérdéseken kívül Tornai Tamás, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke arról tart előadást, hogy honnan lehet pénzügyi forrásokat szerezni a szükséges fejlesztésekhez, továbbá elmondja, milyen az ágazat marketingje.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Veszprémi Múzeumegylet előadása: I. világháborús katonasírok veszprémi temetőkben, Rainer Pál előadása ma 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Energiatakarékos ház, előadás ma 17 órakor a Cholnoky könyvtárban.

A Sziveri intézet vendége Lovász Andrea, a gyermekirodalom kutatója ma 18 órakor a Vár u. 20-ban (kollégium épülete).

A fokhagyma csodálatos hatása életünkre, Gazdag Ernő előadása ma 18 órakor a Szigethy J. u. 14-ben.

A Bazilika Szent Mihály Kórusa ünnepélyes zenei szolgálatot ad Szűz Mária tiszteletére a 18 órakor kezdődő szentmise keretében. Vezényel: Zsilinszky Cecília

Veszprém-Gyulafirátót: Játékos foglalkozás óvodásoknak ma 9 órától a művelődési házban.

Ajka: Halmágyi Csaba székelykeresztúri festőművész Életképek című ceruzarajz-kiállításának megnyitója ma 17 órakor a művelődési központ kiállítótermében.

Balatonalmádi: Nordic walking túra indul ma 9 órakor a Pannóniától.

Beszélgetés Szakály Áron vízkutató mérnökkel (PKKK) ma 17 órakor a Pannóniában.

Zirc: A Városi Reguly Társaság és a Békefi Társaskör ma 15.30 órai kezdettel tartja következő rendezvényét a Városi könyvtárban. Dr. Kutasi Csaba tart előadást a Bakonyi Természettudományi Múzeum jogállásáról, a muzeális intézmény kutatási témáiról és az állandó kiállításokról.

Balatonfüred: Sminktanácsadás és -bemutató ma 16 órakor a városi könyvtárban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT: 14.20, 17.00, 19.40 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.30, 16.30 órakor. 12.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 18.30 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház, Nagyszínház: A kávéház: ma 14 órakor Padányi-bérlet, 19 órakor Kisfaludy-bérlet, Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 25-én 15 órakor ifjúsági előadás.

Pápa, JMSZK: Abszurd Dé-Molban 2.: Ady/Petőfi: 25-én 12 órakor Orlai-bérlet, 14.30-kor Bocsor-bérlet, 19 órakor Tarczy-bérlet.

 

MÁRCIUS 24.

Versünnep fesztivál előadóművészeknek

Veszprém – A család európai éve jegyében, az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára emlékezve rendez vers- és prózamondó fesztivált a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon.A három elődöntő közül a második március 24-én, hétfőn este hat órától lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A Versünnep Fesztivál 2005-ben – József Attila születésének 100. évfordulóján – indult útjára a Veszprémi Petőfi Színházban, amelynek akkor Kolti Helga volt a vezetője. A programot négy alkalommal rendezték meg, minden évben kiemelt évfordulóhoz kötve a kiírást. A színészek és előadóművészek számára meghirdetett verseny elődöntőit márciusban, a döntőt április 11-én, a költészet napján tartják a Nemzeti Színházban. A professzionális résztvevőknek kiírt versenyre két kategóriában lehetett nevezni: színművészek és előadóművészek, valamint színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését várták. A veszprémi elődöntőben, március 24-én Császár Angela és Kőrösi Csaba színművészek, Oláh János és Mezey Katalin költők, valamint Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színház igazgatója zsűriznek.

Festmények kiállítása

Zirc – Pék László zirci alkotó festményeiből nyílik kiállítás a Szent Bernát Idősek Otthonában március 24-én, hétfőn 14 órakor. A tárlatot Ottó Péter polgármester nyitja meg.

Anyai szív a filmklubban

Veszprém – Az Anyai szív című feliratos román filmet vetítik március 24-én, hétfőn este hat órakor a VMK színháztermében. A film főhőse Cornelia, egy hatvanas, sikeres és vagyonos építész. A film a tavalyi Berlini Filmfesztivál Arany medve-díját kapta.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Erdély – múló idő, Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla kiállításának megnyitója ma 14 órakor a polgármesteri hivatalban.

Filmklub: Anyai szív ma 18 órakor a VMK-ban.

Szörényi Levente és a Vujicsics együttes koncertje ma 19 órakor a Hangvillában.

Tapolca: Helytörténeti irodalmi est ma 16 órakor a könyvtárban. Reindl Erzsébet Ismerőim és ismerőseim – Helytörténeti, honismereti írások című kötetének bemutatása.Várpalota: Magyarországon európai önkéntes szolgálatot teljesítő fiatalok találkozója ma 10 órától a Várpalotai Ifjúsági Házban.

Születés és gyermekvárás a paraszti világban, Gyöngyössy Orsolya előadása ma 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Zirc: Pék László festménykiállításának megnyitója ma 14 órakor a Szent Bernát Idősek Otthonában.

Közélet Zircen a 20. század első felében és a század végén, előadás ma 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok, ma 19 órakor Németh László-bérlet.Latinovits–Bujtor Játékszín: Versünnep 24-én 18 órakor, bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT: 14.20, 17.00, 19.40 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.45, 20.00 órakor. NEED FOR SPEED: sze: 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 13.45, 15.45 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!