Programok

2014.03.16. 15:51

Programok, rendezvények Veszprém megyében március 17-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 17-től. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 8.

Báb az oviban

Veszprém, Balatonakali – Balatonakali önkormányzata és Kabóca Bábszínház sikeres közös pályázatának köszönhetően április 8-án kedden 10 órakor megtekinthető a Máté Angi díjnyertes könyve alapján készült Volt egy szer egy... című előadás a balatonakali óvodában. Az óvodapedagógusok maguk is alkalmaznak bábokat a foglalkozásaikon.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Virtuális Ipari Park díjkiosztója 14.30-kor a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.
Varázs Veszprém: Csend séta, gyülekezés 17 órakor a Dubniczay-palota udvarán.
Vállalkozási alapismeretek: A vállalkozások finanszírozási lehetőségei 17.30-kor a VMK-ban.
Hevesi Tamás és a Cosmos Trio világzenei koncertje 19 órakor az egyetem B épület aulájában.

Pápa: Ifjúsági filharmónia 11.30-kor és 13 órakor a JMSZK-ban.
Az öngyógyítás lehetőségei a népi gyógymódokkal, előadás 17 órakor a JMSZK-ban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A kávéház: 17 órakor Ujhelyi Olga bérlet. 
Latinovits–Bujtor Játékszín: Füveskönyvek: 19 órakor bérletszünet.
Pannon Várszínház (Hangvilla): Meseautó: 17 órakor nyilvános főpróba. 

Ajka, Nagy László Szabad-időközpont: Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről: 10 órakor, bérletes gyermekszínházi előadás.

Balatonudvari, nűvelődési ház: Volt egyszer egy...: 17.30-kor, a Kabóca Bábszínház előadása. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: NOÉ 3D: 17.00, órakor. NOÉ: 14.20, 19.40 órakor. A BEAVATOTT: 15.00, 17.40, 20.20 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.00, 16.00 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.15, 20.30 órakor. NON–STOP: 18.15 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 20.00 órakor. NOÉ: 17.30 órakor. 

MÁRCIUS 31.

Felkelő Erdélyi napok

Veszprém – Színházi előadás, folyóirat-bemutató, irodalmi estek, kiállítások és filmvetítések is várják az érdeklődőket a tudományos előadások mellett a március 31-től április ötödikéig tartó Erdélyi napokon. Dr. Horváth Géza, az MFTK dékánja elmondta, az idei programkínálattal a rendezvény túlnő a karon, s országos jelentőségűvé válik. Találunk köztük néprajzi, fotó és képzőművészeti kiállítást, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A fösvény című darabot hozza el Veszprémbe. A Kabóca Bábszínház Máté Angi egyik mesedarabját viszi színre. A Mendelssohn Kamarazenekart Csaba Péter, egy Lyonból érkező, kolozsvári származású karmester vezényli, az erdélyi irodalomnak pedig olyan ikonjai jönnek el, mint Bodor Ádám, Kányádi Sándor vagy Szőcs Géza. A tudományos előadások mellett lesz táncház, és több filmvetítés is, a Drakula-filmek alatt például vért is lehet majd adni. A hatvan éve született Sziveri Jánosra vers-sétával emlékeznek, és az Erdélyi napokon adják át a Sziveri-díjat is.

MÁRCIUS 29.

Kistermelők borversenye

Pétfürdő – A Várpalota-Pétfürdői Kertbarátkör Egyesület március 29-én rendezi meg negyvenedszer a kistermelők borversenyét a közösségi házban. Erre a mintákat lehetőleg literes, vagy két hétdecis üvegben március 26-án 8 és 17 óra között lehet leadni Várpalotán a Civil Házban, Pétfürdőn Faragó Istvánnál Katona J. út 2-ben. A verseny napján 18 órakor kezdődik Pétfürdőn a Vegyész étteremben a borversenyi bál, melyen a talpalávalóról a Zámolyi zenekar gondoskodik.

MÁRCIUS 28.

Erdély közelről

Jobbnál jobb programok egy héten át 

A Vajdaság, Kárpátalja és a Felvidék után most Erdély lesz a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának vendége egy héten keresztül március 28-tól.Milyen az élet Erdélyben? A kérdésre számtalan művészeti ágban ígérkezik válasz. Szinte lehetetlen felsorolni mindazt az elő-adást, beszélgetést, könyvbemutatót, kiállítást, amivel készülnek. Közel félszáz vezető tanár, tudós, művész érkezését várják. Rendhagyó irodalmi órát tart Visky András, Balázs Imre József, Farkas Wellmann Endre, Láng Zsolt, Szőcs Géza. Kányádi -est lesz a színházban, Orbán János Dénes erotikus székely történeteit az Expresszóban hallhatjuk éjszakai órán. Jön a sepsiszentgyörgyi színház. De például Drakula-filmeket is vetítenek napnyugtától napkeltéig Drakula a popkultúrában című kiállítással egybekötve. Kádár Tibor Erdélyből Veszprémbe települt festőművésznek is nyílik kiál- lítása. Idevárják Bodor Ádámot és György Pétert. Utóbbival Állatkert Kolozsváron című könyvéről beszélgetnek.A program kurátorai, Géczi János és Ladányi István hangsúlyozzák, a város valamennyi intézete bekapcsolódik a műsorfolyamba helyszínként, házigazdaként az egyetemtől és a Hangvillától kezdve a Művészetek Házán át az érsekségig.

Jótékonysági gálaest az ötéves Dávidért

Veszprém – Kálingerné Sz. Anita olyan okból kérte segítségünket, amit egyetlen édesanya sem kíván magának.

Ötesztendős kisfia beteg, jótékonysági gálaműsort szerveznek Dávid javára. Anita ötéves, óvodás korú kisfia, Dávid tavaly sorozatos fejfájásra és hányingerre panaszkodott. Az orvosi vizsgálatok során 2013 nyarán súlyos agydaganatot diagnosztizáltak a kisfiúnál, emiatt azonnali műtétre került sor. A beavatkozás után a gyermek a jobb felére teljesen lebénult, újra meg kellett tanulnia enni, inni és járni. Dávid közel egy éve folyamatos kórházi kezelésre szorul, emiatt az édesanya nem tud dolgozni, a család nehéz anyagi helyzetbe került. Dávid kezelése budapesti kórházakban történik, májusban őssejtátültetést terveznek, édesanyja folyamatosan vele van, azonban az utazás, a gyógykezelések, a mozgásszervi rehabilitáció, a steril szoba kialakítása sokba kerül. Dávid óvodája, a veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda jótékonysági gálaműsort szervez március 28-án, pénteken 16.30 órakor Veszprémben, a Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében, melynek bevételét felajánlották a családnak. Jegyek vásárolhatók a Bóbita Óvodában, Veszprém, Haszkovó utca 23. szám alatt. A jótékonysági rendezvényen fellép többek között a Bonita Táncegyüttes, Csordás Éva, a Csopak Táncegyüttes, a Szilágyi Harangegyüttes és a Franz Kapelle. A rendezvény fővédnöke Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere, védnöke Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő.

MÁRCIUS 24.

Versünnep fesztivál előadóművészeknek

Veszprém – A család európai éve jegyében, az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára emlékezve rendez vers- és prózamondó fesztivált a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon.A három elődöntő közül a második március 24-én, hétfőn este hat órától lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A Versünnep Fesztivál 2005-ben – József Attila születésének 100. évfordulóján – indult útjára a Veszprémi Petőfi Színházban, amelynek akkor Kolti Helga volt a vezetője. A programot négy alkalommal rendezték meg, minden évben kiemelt évfordulóhoz kötve a kiírást. A színészek és előadóművészek számára meghirdetett verseny elődöntőit márciusban, a döntőt április 11-én, a költészet napján tartják a Nemzeti Színházban. A professzionális résztvevőknek kiírt versenyre két kategóriában lehetett nevezni: színművészek és előadóművészek, valamint színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatóinak jelentkezését várták. A veszprémi elődöntőben, március 24-én Császár Angela és Kőrösi Csaba színművészek, Oláh János és Mezey Katalin költők, valamint Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színház igazgatója zsűriznek.

Festmények kiállítása

Zirc – Pék László zirci alkotó festményeiből nyílik kiállítás a Szent Bernát Idősek Otthonában március 24-én, hétfőn 14 órakor. A tárlatot Ottó Péter polgármester nyitja meg.

Anyai szív a filmklubban

Veszprém – Az Anyai szív című feliratos román filmet vetítik március 24-én, hétfőn este hat órakor a VMK színháztermében. A film főhőse Cornelia, egy hatvanas, sikeres és vagyonos építész. A film a tavalyi Berlini Filmfesztivál Arany medve-díját kapta.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Erdély – múló idő, Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla kiállításának megnyitója ma 14 órakor a polgármesteri hivatalban.

Filmklub: Anyai szív ma 18 órakor a VMK-ban.

Szörényi Levente és a Vujicsics együttes koncertje ma 19 órakor a Hangvillában.

Tapolca: Helytörténeti irodalmi est ma 16 órakor a könyvtárban. Reindl Erzsébet Ismerőim és ismerőseim – Helytörténeti, honismereti írások című kötetének bemutatása.Várpalota: Magyarországon európai önkéntes szolgálatot teljesítő fiatalok találkozója ma 10 órától a Várpalotai Ifjúsági Házban.

Születés és gyermekvárás a paraszti világban, Gyöngyössy Orsolya előadása ma 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Zirc: Pék László festménykiállításának megnyitója ma 14 órakor a Szent Bernát Idősek Otthonában.

Közélet Zircen a 20. század első felében és a század végén, előadás ma 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok, ma 19 órakor Németh László-bérlet.Latinovits–Bujtor Játékszín: Versünnep 24-én 18 órakor, bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT: 14.20, 17.00, 19.40 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.45, 20.00 órakor. NEED FOR SPEED: sze: 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 13.45, 15.45 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 22.

Nyílt nap a Lóczy-barlangban

Balatonfüred - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Balatonfüred önkormányzatával közösen március 22-én nyílt napot hirdet a Lóczy-barlangban. Szombaton 10-17 óra között, szakvezetés keretében a helyi lakosok ingyenesen látogathatják a meg nemzetközi hírű földrajztudósról elnevezett barlangot. A barlang bejáratánál 10-14 óra között kicsiknek és nagyoknak színes programot biztosítunk. Sárdy Julianna, a nemzeti park geotúra-vezetője a legkisebbeket a barlangokról, karsztos területek élővilágáról szóló geomesével és játékos foglalkozással várja. A nagyobbak és a felnőttek interaktív foglalkozás keretében ismerkedhetnek a Bakony–Balaton Geopark változatos kőzeteivel.

Egészségnap huszadszor

Tapolca - A Csermák József Rendezvénycsarnokban 22-én, szombaton immár huszadik alkalommal rendezik meg az Egészségnapot, ezúttal Katus Attila a sztárvendég. Az eseményen lesz véradási lehetőség, délelőtt baba- és gyerekruha börze, légvár, csúszda, gyerekrajz elemzés, jóga és kismama jóga, előadás az önismeretről és önmegvalósításról, az emberi energiák titkairól. Bio ételek és italok, mézek, aszalványok, lekvárok, kóstolók, aurafotózás, szellemi csontkovács, arteriográfos érállapot felmérés vár mindenkit egész nap. Délután zumba, TRX, és egy új mozgásforma, a walkenergie mutatkozik be, lesz boot camp, alakformáló aerobic Katus Attilával, cup song. Ingyenes lesz több mozgásforma. Hot iron, szauna, grafológiai elemzés. frissítő masszázs, spinracing és spinning várja a mozogni vágyókat. Bárki megtanulhatja az újraélesztést a féleutomata defibrillátorral. Kiderül, mi is az a reflaxációs masszázs, a gerincgenerál, melyek a paleolit táplálkozás kritériumai.

Veszprémbe érkezik a Subscribe lemezbemutató turnéja

Három év után új nagylemezzel jelentkezik a Subscribe. A különböző stíluselemeket mesterien ötvöző zenekar This Moment Will Soon Be Gone című albumát március 22-én, szombaton a veszprémi Expresszóban mutatja be.

Dávid Roland és barátai Csopakon

Csopak – Dávid Rolandot nem kell bemutatni Veszprém megye zenekedvelő közönségének. A fantasztikus hanggal megáldott énekes-dalszerző több mint két évtizeddel ezelőtt a Led Zeppelin-klasszikusokat is játszó Session (később Zepsession) zenekarban kezdte rockénekesi pályafutását, majd a bandából való kiválása után szólóban koncertezett. Néhány éve kezdett egy szál gitárral prezentált koncertekbe, majd zenészbarátai is rendre felléptek vele, s a koncertek sikere megalapozta egy újabb zenekar létrejöttét. Március 22-én 17 órától a csopaki Boros-toros napokon, a strand parkolójában felállított színpadon muzsikál zenekarával Dávid Roland, az ingyenes bulin a klasszikus rocknóták mellett minden bizonnyal különlegességek is felcsendülnek majd, azaz érdemes lesz ellátogatni a szombati koncertre.

Koncert három zenekarral

Ajka - Az Invader, a Noctis és a Bermuda Rockband koncertezik március 22-én 19 órától a Kaszinóban. Az Invader 2005 októberében jött létre, ma egy erős, agresszív, húzós riffeket felvonultató, ugyanakkor dallamos, könnyen énekelhető, modern metál zenét játszó zenekar. A Noctis zenekar 2006-ban alakult Ajkán. Aki szereti a dallamos énekkel, billentyűvel kísért, szanaszét szólózott europower-progresszív metal zenéket, ott a helye a koncertjükön. A Bermuda Rockband 1991-re nyúlik vissza, több tagcserét követően 2011-re alakult ki az a csapat és az a repertoár, amely azóta folyamatosan hódítja meg a nagyérdemű közönség szívét és fülét.

Tavaszi hétvégi programok

Csopak – Szombaton és vasárnap is tartogatnak vidám látnivalókat mindazoknak, akik a település strandját, illetve az előtte lévő parkolót felkeresik. A hétvége első napján egész nap boros-toros programok lesznek. A reggel 8 órai látványos disznóvágást kolbásztöltő verseny követi. A 10 órai hivatalos megnyitó után a Csopak Táncegyüttes ad műsort. Délben jó ebédhez szól a nóta, majd a Kaláris Néptáncegyüttes és a csopaki óvodások műsora következik. A kolbásztöltő verseny eredményhirdetése után vásári komédia szórakoztatja a közönséget. Délután zenés mesedarab, Rudi bohóc és a Dávid Roland Band gondoskodik a vidámságról. Este zenés borozgatással zárul a program. Vasárnap 15 órakor a Nők a Balatonért Egyesület csopaki csoportja várja a családokat Víznapi Balcsi-partira a strandra. Vízzel kapcsolatos játékok, óriás társasozás lesz, majd megkoszorúzzák a Balatont. Közben kiszámolják az ökológiai lábnyomokat is.

Koncertek

FLUOR TOMI énekel március 22-én 22 órától a balatonfüredi Cocomo Caféban

KALAPÁCS JÓZSEF akusztikus életműestje március 22-én 20 órától látható a veszprémi Metró Sörözőben

FIGULA JÁNOS és zenekara ad jazz-funk koncertet március 22-én 20 órától a balatonfüredi Kredenc Borbisztróban

RENDEZVÉNY

Veszprém: Értelem és intuíció, szeminárium 22-én 9 órától a VMK-ban.
Tavaszváró játszóház 22-én 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
A Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar tavaszköszöntő hangversenye 22-én 17 órakor a Csermák zeneiskolában.
Tavasznyitó tornászbál 22-én 18 órakor a Simonyi általános iskolában.
Subscribe-koncert 22-én 22 órakor az Expresszóban.

Ajka: Invader, Noctis, Bermuda Rockband koncertje 22-én 19 órakor a kaszinóban.

Balatonalmádi: Nordic walking túra indul 22-én 9 órakor a Pannóniától.
Víz Napi Balaton Party  23-án 15 órától a mólónál.

Balatonfüred: Az Úr házába felmegyünk, dr. Korzenszky Richárd OSB perjel előadása a Szentföldről 23-án 16 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonkenese: Nordic walking túra indul 22-én 15 órakor a strand főbejáratától. Balaton-part: A Nők a Balatonért Egyesület családi napja a víz világnapja alkalmából 23-án 15 órától 25 Balaton-parti helyszínen (Kenese, Almádi, Csopak, Arács, Füred, Tomaj, Ederics).

Bakonyszücs: Élőzenés retroest a Hobby zenekarral 22-én 19 órától a művelődési házban.

Olaszfalu: Az 1945. március 23-án kivégzett fiatalok és az I. és II. világháborúban elhunytak tiszteletére ünnepi megemlékezés és szentmise 23-án 10.30-kor a rómaikatolikus templomban. 

Tihany: A megújult apátsági templom átadó ünnepsége 22-én 10 órakor a bencés apátságban.
Jáky György festőművész életmű-kiállításának megnyitója 22-én 15 órakor az apátság galériájában.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A kávéház: 22-én 19 órakor Bakony-bérlet. Légy jó mindhalálig: 23-án 18 órakor bérletszünet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 22-én 19 órakor bérletszünet, 23-án 17 órakor Agárdy-bérlet.
Kabóca Bábszínház: Hüvelyk Matyi: 23-án 11 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT: 11.40, 14.20, 17.00, 19.40 órakor. szo: 22.20 órakor is. NEED FOR SPEED 3D: 10.45, 17.30, 20.00 órakor. szo: 22.30 órakor is. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 10.30, 14.30, 16.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: 12.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. szo: 22.00 órakor is. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. szo: 22.30 órakor is. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 18.30 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 11.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 21.

Koncert Bach születésnapján

Veszprém – A zenetörténet egyik legnagyobb egyénisége, a protestáns egyházi zene kiemelkedő képviselője, Johann Sebastian Bach 1685. március 21-én született Eisenachban. Erre az alkalomra emlékeznek a zeneszerző születésnapján szervezett hangversenyen, március 21-én, pénteken este hét órakor a veszprémi evangélikus templomban. A műsorban J. S. Bach művei csendülnek fel, a C-dúr toccata, adagio és fúga, részletek a Magnificatból, orgonaátirat a D-dúr szvitből, két ária a Máté passióból és egy Viola da gamba szonáta. A koncerten közreműködnek: Almásyné Bartl Katalin, Szántai Orsolya, Rostetter Magdolna, Almásy András, Vikman Páll ének), Csaba Ágnes (hegedű), Kallai Nóra (viola da gamba) és Rostetter Szilveszter (orgona). Az ingyenes programra mindenkit várnak.

Gyermekszereplőt keres a színház

Veszprém – A Veszprémi Petőfi Színház a színjátszáshoz, verseléshez kedvet érző 8-11 éves fiú gyermekszereplőt keres egy készülő játékszíni produkciójához. A meghallgatás március 21-én, pénteken 13 órakor lesz a teátrum stúdiójában. A jelentkezőknek egy rövid verssel kell bemutatkozniuk. Előzetes jelentkezés színház titkárságán.

Koncertek

A 30Y zenekar ad koncertet március 21-én 22 órától a veszprémi Expresszóban. Másnap ugyanitt a Subscribe lemezbemutató bulija látható és hallható szintén 22 órától.

A KONFLIKT koncertezik március 21-én 22 órától a várpalotai Alagsor Sörözőben. Vendég: Végállomás

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK koncert lesz március 21-én 21 órától a pápai Klastrom borozóban

INSTANT FLOW ACOUSTIC koncert lesz március 21-én 20 órától a veszprémi Decanter Bisztróban

RENDEZVÉNY

Veszprém: Napraforgó-meseforgó mesedélután 21-én 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Egy nemzet – négy ország, Varga Csaba előadása 21-én 17 órakor a VMK-ban.
VÉKA programsorozat: Nem formák – játék és kontempláció 21-én 18 órakor a Fricskában. 
A szeretet, mint végső megoldás, Zsiga Attila előadása 21-én 18 órakor a Hangvillában.
In memorim J. S. Bach, hangverseny 21-én 19 órakor az evangélikus templomban.
30Y-koncert 21-én 22 órakor az Expresszóban.

Ajka: Ajkai Dumaszínház: A humorkabaré visszatér, Hadházi László önálló estje 21-én 19 órakor a művelődési központ színháztermében.

Balatonalmádi: Táncházi kultúra 21-én 17.30–19 óráig a Vörösberényi Művelődési Házban.

Balatonfüred: A PLT receptkönyveinek bemutatója 21-én 16.30-kor a városi könyvtárban.

Csetény: Gyülekezeti evangelizáció 21-én 18 órakor, 22-én 18 órakor és 23-án 10.30 órakor a református egyházközség gyülekezeti termében. Igét hirdet Szeverényi János. Záróesemény: Hungarikum-koncert 23-án 16 órakor. Pápa: Vetélkedő a víz világnapja alkalmából 21-én 14 órakor a várkertfürdőben.

Pécsely: Fonók világa – A Balaton-felvidék népművészeti értékeinek kutatása, megőrzése, továbbéltetése, bemutatása Pécselytől Balatonalmádiig, rendezvény 21-én 17 órakor a kultúrházban. 

Zirc: Sakk- és rejtvényfejtő verseny 21-én 8–15 óráig a művelődési házban.
Vizek és fények, a Bakony Fotóklub kiállításának megnyitója 21-én 17 órakor a Bakonyi Természettudományi Múzeumban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A kávéház: 21-én 19 órakor Petőfi-bemutatóbérlet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 21-én 19 órakor Darvas-bérlet.Kabóca Bábszínház: Bábszínházi világnap: 21-én 16 órakor a Kossuth utcán. 

Pápa, JMSZK: Abszurd Dé-Molban 2.: 21-én 18 órakor kamara-előadás. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT: 14.20, 17.00, 19.40, 22.20 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00, 22.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.30, 16.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50, 22.00 órakor is. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30, 22.30 órakor is. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 18.30 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor, MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 20.

A hajó és a hold
Program olasz vendégekkel 

Veszprém – Március 20-án, csütörtökön tartják a gyermekszínházi világnapot. A Kabóca Bábszínházban ezúttal a műsorkínálat is nemzetközi. Március 20-án 11 órakor kezdődik el az ünnepi program A hajó és a hold című vendégelőadással, amelyet az 1976-os alapítású, bolognai La Baracca–Testoni Ragazzi Társulat mutat be a közönségnek. A Bruno Cappagli és Valeria Frabetti által rendezett előadás egy olyan hajóról szól, amelyik arra vágyik, hogy eljusson a Holdra. Táncol a halakkal, beszélget a csillagokkal, játszik a pelikánokkal, hallgatja a bálnát. Segítséget kér és instrukciókat. Szeretné tudni, hogyan juthat fel az űrbe. De nem tud, a Hold nagyon messze van. És a Hajó nem tud repülni. De próbálkozik, sokszor, keményen. Nem adja fel. És akkor végül Végül a Hold elhagyja az eget és leszáll a hajóhoz... Egy ebéd- és alvásszünet után a Gomboló című előadást lehet újra megtekinteni, amelyet Karel Van Ransbeeck rendezett. Fél ötkor pedig a Spot című darab következik újra az olasz társulattól Valeria Frabetti rendezésében. Egy fénycsóva, amely hol világoskék, mint az ég, hol sötétkék, mint a tenger, máskor vörös, mint a tűz vagy sárga, mint a nap. Nincs keze-lába, csak a lélegzete hallatszik. Keres, követ és mesél

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Vár Ucca Műhely teadélutánja ma 16.30-kor a Dubniczay-palotában.

Engem szerettek a nők, Nem felejtek – Kukucska Ferenc könyveinek bemutatója ma 17 órakor a dózsavárosi könyvtárban.

Krisztus Pilátus előtt, előadás Munkácsy Mihály festményéről ma 18 órakor a VMK-ban.

Ajka: Nyugdíjas Szabadegyetem: A kiegyezés kora, dr. Paksi Zoltán előadása ma 15 órakor a szabadidőközpontban.

Badacsonytördemic: Aktualitások a Balatonról, dr. Vörös Lajos előadása ma 18 órakor a faluházban.

Zirc: Epizódok a felvidéki magyar irodalomból, Baksa Péter előadása ma 17 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Kabóca Bábszínház: Gyermekszínházi világnap: ma 11 órakor A hajó és a hold, 15 órakor Gomboló, 16.30-kor Spot.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A BEAVATOTT (premier): 14.20, 17.00, 19.40 órakor. NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 14.30, 16.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 15.00 órakor. NON-STOP: 20.30 órakor. POMPEJI 3D: 13.20 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 18.30 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: WALESA – A REMÉNY: 14.00 és 20.15 órakor. MR. PEABODY és SHERMAN: 16.00 órakor. NEED FOR SPEED: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 19.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Magyar sorsok – elorozott haza, Csáky Pál előadása ma 17 órakor a Padányi katolikus gyakorlóiskolában.

Vállalkozási alapismeretek sorozat: Vállalkozástípusok, előadás ma 17.30 órakor a VMK-ban.

A Moscow Symphony Orchestra ma 19 órakor a Hangvillában.

Ajka: Egészségügyi vetélkedő ma 14 órakor a szabadidőközpontban.

Balatonalmádi: Népek tánca ma 17–19 óráig a Pannóniában.

Balatonfüred: Párválasztás és szexualitás, dr. Poór Balázs előadása ma 16.30-kor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Kabóca Bábszínház: Szarvasok szövetsége ma 16 órakor.

MOZI

Veszprém,  Cinema City: NEED FOR SPEED 3D (premier): 17.30, 20.00 (kivéve kedd) órakor. NEED FOR SPEED (premier): 15.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D (premier): 16.30, 18.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI (premier): 14.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. 300 – MIELŐTT MEGHALTAM: 20.30 órakor. NON-STOP: 13.15, 20.15 órakor. POMPEJI 3D: 18.00 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 15.45 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.45 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: COUCH SURF: 14.00 és 20.00 órakor. A LEGO KALAND: 16.00 órakor. 300: A BIRODALOM HAJNALA: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 18.

Egészségnap

Alsóörs – Egészségnapra várják az érdeklődőket március 18-án 14–19 óráig az Eötvös Károly Művelődési Házba. A programban nyitástól zárásig folyamatosan lesz vérnyomás-, testsúly-, haskörfogat-, testzsírszázalék-mérés, és különböző előadásokon, tanácsadásokon megismerkedhetnek többek között a há-zi aszalással, a gyerekek táplálkozásával, ki lehet próbálni a ritmikus masszázst, 17.30 órától szabadtéri zumbát, 18 órától pedig gerincgimnasztikát tartanak.

Világraszóló hungarikumok

Veszprém – A Világraszóló hungarikumaink sorozat következő előadása a Béres cseppről lesz március 18-án, kedden este hat órakor a VMK színháztermében. A Béres az egyik legismertebb márkanév Magyarországon. A legendás találmány 1972-ben született id. dr. Béres József kitartó munkájának eredményeként. A programban a Béres csepp feltalálójának fia, ifjabb dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke mutatja be a tavaly hivatalosan is hungarikummá minősített Béres csepp történetét.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nagyszülők iskolája – osztályfőnöki óra 14 órakor a VMK-ban.

Az Egry Városrész Baráti Kör közgyűlése 17.30-kor a Botev iskolában.

Növényi sajt, pástétom- és gabonahús-bemutató 18 órakor a Szigethy J. u. 14-ben.

Világraszóló hungarikumaink: Béres csepp és Béres csepp extra 18 órakor a VMK-ban.

Egyetemi filmklub: A nagy füzet 19.30-kor az egyetem E kamarában.

Ajka: Felnőtt alkotó foglalkozás 16 órakor a szabad-időközpontban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Pannon Várszínház (Hangvilla): Hegedűs a háztetőn: 17 órakor ifjúsági előadás.

Csabrendek, művelődési ház: Kukackaland: 10 és 12.30 órakor, a Kabóca Bábszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City: NEED FOR SPEED 3D (premier): 17.30 órakor. NEED FOR SPEED (premier): 15.00, 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D (premier): 16.30, 18.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI (premier): 14.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 19.50 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA: csak kedd: 17.40 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 20.30 órakor. NON-STOP: 13.15, 20.15 órakor. POMPEJI 3D: 18.00 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 15.45 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.45 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: COUCH SURF: 14.00 és 20.00 órakor. A LEGO KALAND: 16.00 órakor. 300: A BIRODALOM HAJNALA: 18.00 órakor.

MÁRCIUS 17.

Kiállítás a drogról

Balatonfűzfő – Az Egészségfejlesztési Iroda Interaktív drog prevenciós kiállítást és előadást szervez Köztes átmenetek – a drog címmel március 17-én 10 órától a helyi közösségi házban, a József Attila utca 10. szám alatt. A vándortárlat feladatának tartja, hogy bemutassa a gyorsan változó drogfogyasztási szokások, a dizájner drogok, illetve a mára már klasszikusnak nevezhető illegális szerek, a heroin, a speed, az LSD és a marihuána hatását. Fotóalbumokkal, interjúkkal, tárgyakkal, filmekkel, hanganyagokkal, bizarr fényeffektusokkal és egy óriási kaleidoszkóppal teszik érzékletesebbé az élményt. A több mint tíz éve működő, folyamatosan frissülő programot eddig 80 helyszínen mutatták be. A témájában és eszközeiben rendhagyó kiállítás elsősorban a felnőtteknek és a 14 évesnél idősebb fiataloknak szól. A kiállítás szervezői az elsődleges megelőzés legfontosabb színterének, a családnak a szerepét hangsúlyozzák. A kiállítás április 4-ig látogatható.

Sajtófotók tíz év anyagából

Tapolca  – A Napló újságírója, Szijártó János sajtófotóiból nyílik kiállítás 17-én 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban 10 év – 120 kép címmel. A képeken a város és környéke mindennapjai, ünnepei, különleges vagy éppen hétköznapi eseményei elevenednek meg. A sajtófotó-kiállításon az elmúlt tíz esztendő minden hónapjából egy-egy kép szerepel kronológiai sorrendbe rendezve. A tárlatot Barták Péter, a Napló főszerkesztője nyitja meg, köszöntőt mond Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő és Császár László polgármester.

Elsőfilmes rendező filmje

Veszprém – A német elsőfilmes rendező, Jah Ole Gerster Oh, boy című filmjét vetítik március 17-én, hétfőn este hat órakor a VMK színháztermében. A film egy kallódó huszonéves, az egyetemet félbehagyó fiúról szól, akitől apja megvonja az anyagi támogatást.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Földrajz szakköri előadások 14 órakor a Báthory iskola 11-es tantermében. 
Dunai árvíz 2013, fotókiállítás megnyitója 15 órakor a VMK-ban. 
Filmklub: Oh, boy  18 órakor a VMK-ban.Nyitott Akadémia: A szorongástól az önbecsülésig, 19 órakor a Hangvillában. 

Balatonfűzfő: Köztes átmenetek – a drog, interaktív kiállítás megnyitója 10 órakor a Közösségi Házban. Megtekinthető április 4-ig. 

Iszkáz: Felolvasó színház Nagy László Életem című írásából 18 órakor a Nagy László-emlékházban. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: NEED FOR SPEED 3D: 17.30, 20.00 órakor. NEED FOR SPEED: 15.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 16.30, 18.30 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: 14.30 órakor. 300 – A BIRODALOM HAJNALA 3D: 15.30, 17.40, 19.50 órakor. MIELŐTT MEGHALTAM: 20.30 órakor. NON-STOP: 13.15, 20.15 órakor. POMPEJI 3D: 18.00 órakor. MEGDÖNTENI HAJNAL TÍMEÁT: 15.45 órakor. A LEGO KALAND 3D: 13.45 órakor. A MOGYORÓ-MELÓ 3D: 13.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: COUCH SURF: 20.00 órakor. A LEGO KALAND: 16.00 órakor. 300: A BIRODALOM HAJNALA: 18.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!