Programok

2014.04.18. 16:12

Programok, rendezvények Veszprém megyében április 21-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 21-től. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 30.

Májusfa állító ünnepség Alsóörsön

Április 30-án, szerdán 17.00 órakor hagyományos májusfa állító összejövetelre várják az érdeklődőket. A Somlyó alján lévő kis tisztáson felállítják a feldíszített májusfát, majd tűzrakás után szalonnasütéssel és borozgatással múlathatja idejét, aki ide fellátogat.

 

ÁPRILIS 28.

Kosárlabda rendezvény Veszprémben

Veszprém - 8. alkalommal kerül megrendezésre a megye legnagyobb kosárlabda-rendezvénye a maga 62 csapatával, és 185 nevezőjével. Országos az érdeklődés, Pécs, Zalaegerszeg, Kalocsa, Székesfehérvár, Szombathelyi, Budapesti, Balatonfűzfő, Balatonfüredi, Szekszárdi csapatokkal, de külföldi csapatok is fognak érkezni. Helyszín: Veszprém, Jutasi úti Sportpálya.

Főzőverseny és májusfa állítás

Devecser - Devecser Város Önkormányzata főzőversenyt hirdet helybeli cégek, civil szervezetek, intézmények, baráti társaságok részére. Érdeklődni és jelentkezni április 28-ig a Kastélykönyvtárban  és Művelődési Házban lehet. A rendezvényre május 4-én (vasárnap) 9 órai kezdettel kerül sor a sportpálya új öltözője melletti téren. Ekkor tartják a családi sportnapot, valamint májusfát állítanak. Szellemi vetélkedő és nótaéneklési verseny is várja az érdeklődőket.

 

ÁPRILIS 27.

Show kerekes székkel

Veszprém – Kortárstánc-fesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház április 27–29. között a Latinovits–Butor Játékszínben. Három nap alatt három különleges előadás.

A tavaly útjára indított Kortárstánc-fesztivál folytatásaként idén három különleges előadás érkezik a bakonyi megyeszékhelyre. A találkozó keretében a Latinovits–Bujtor Játékszínben április 27-én, vasárnap az idén 15 éves Gördülő Tánccsoport Gördülő show című műsorát nézhetik meg az érdeklődők, másnap Pataky Klári Társulata lép fel a CsendÉlet című produkcióval, majd április 29-én, kedden Fülöp László koreográfijában a There is an elephant in every room című előadása tekinthető meg.

 

ÁPRILIS 26.

Ültessünk fát!

Föld-napja alkalmából számos megyénkbeli civil szervezet szabadidős programokkal várja az érdeklődőket. Az Ültess fát Alapítvány egész napos programmal, köztük facsemete-ültetéssel várja az érdeklődőket.„A faültetés a jövőnk, a gyermekeink és unokáink jövője érdekében történik” mottóval idén tizedik alkalommal is facsemete ültetésre hívja az érdeklődőket az Ültess fát Alapítvány. A Föld napja alkalmából április 26-án szombaton Vinyén várják az érdeklődőket 10 órától a Hosszúház Turistaszálló udvarán. Ebben az évben rendhagyó, az eddigi gyakorlathoz képest új ültetést szeretne bevezetni az alapítvány. Ennek több oka van: egyrészt szeretné az ültetési fókuszt az elültetett életre, a fára helyezni, másrészt az eddig fásított területek megeredésének nehézségei vezette az Alapítványt erre a döntésre. Az apró magoncok, amelyeket korábban elültettek több százával, alkalmanként nagyon kicsi arányban eredtek meg, sokszor csalódást okozva az ültetőknek. A program keretében földlabdás facsemetéket az erdészettel előre egyeztetett erdei helyszíneken lesz lehetőségük a jelentkező csoportoknak elültetni. Az alapítvány honlapján megadott elérhetőségeken valamint a helyszínen lehet csatlakozni az ültetési csoportokhoz. Az ültetést követően a résztvevők felköthetik színes, előzetesen jókívánságaikkal teleírt szalagjaikat a csemete törzsére. A faültetést gazdag családi program kíséri kicsiknek és nagyoknak. Egyebek mellett koncerttel, különféle könyvbemutatókkal, kézműves programokkal, népi játszóházzal, póni lovaglással, valamint szabadtéri sportprogramokkal, például jógával, kungfuval, és tai chivel várnak mindenkit.

Új lemezzel jön Veszprémbe a Kowalsky meg a Vega

Még nem Éden címmel április közepén jelenik meg a hazai klub- és fesztiválvilág egyik legsikeresebb zenekara, a Kowalsky meg a Vega új nagylemeze.

A Kowalsky meg a Vega immár közel két éve ismét legismertebb felállásában - Jimmy (Szórád Csaba - basszusgitár) és Soci (Vajda Péter - dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok - dolgozik és járja az országot, óriási sikerrel. Tavaly új dalokat jelentettek meg, nagy sikerű jubileumi koncertet adtak, s megjelent egy könyv, valamint egy DVD is. Az új év viszont már az új nagylemezé. A Még nem Éden tizenkét új Vega-dalt tartalmaz, s a zenekar szerint - bár, ahogy mondják, ilyet minden zenekar mondott már, mégis, ők ezt most igen komolyan gondolják - ez a Kowalsky meg a Vega történetének legjobb munkája.

A lemezt a zenekar országos turnén mutatja be - tavasszal klubkoncerteken, később fesztiválokon és más szabadtéri rendezvényeken. A Kowalsky meg a Vega április 26-án, szombaton, már az új album anyagával koncertezik Veszprémban, az Expresszóban.

Őrült futam lesz - Nemzetközi verseny a Bringarénában

Eplény – A Bringaréna már harmadik éve nyári szabadidőközpontként működik a sípályák területén. Április 26-án itt rendezik meg a világhírű Spartan Race első hazai futamát. A versenysorozat 2012-ben elnyerte a Világ legjobb akadályfutó versenye díjat. A rendezvény a különböző akadályoknak köszönhetően versenyzőként és nézőként is rendkívül látványos, izgalmas. A legkisebbek számára külön gyermekversenyt indítanak, a rendezvényhez kapcsoltan pedig különböző programokat szerveznek a nézőknek. Jövő szombaton a libegővel a hegytetőre is fel lehet menni, a versenypálya egyik legizgalmasabb részéhez, ahol több látványos akadályt kell teljesíteniük az elszánt versenyzőknek.

Kalandozás kiállításokon

Veszprém – Játékos, feladatokkal kísért interaktív sétára invitálja a gyerekeket és kísérőiket április 26-án, szombaton a Művészetek Háza.

A gyerekek feladványokon keresztül ismerkedhetnek meg a modern és kortárs művészet remekeivel a Vass László és László Károly gyűjteményekben, valamint a Csikász Galéria kiállításán. A kalandozás a Vár utca 3. szám alatti „titkos lépcsőn” felérve kezdődik. A bejáratnál minden résztvevő térképes kísérőfüzetet kap. A kiállításokon a térkép segítségével tájékozódhatnak és kutathatnak a gyerekek további titkok után, illetve kereshetik meg az elrejtett válaszokat a feladványokra, míg a tájékoztató segítségével a szülők maguk mesélhetnek a festőművészekről és a különféle ábrázolási technikákról a gyermekeknek. A séta útján az állomásokon egy-egy konkrét műalkotáshoz kapcsolódóan a gyermekek létrehozhatják saját műveiket. A séta ajánlott időtartama másfél-két óra, de bármelyik állomás kihagyható, valamint a túra is bárhol megszakítható. A séta végén minden gyermek ideiglenes tárlatba rendezheti az elkészített képeket, szobrokat, de minden elkészített alkotás hazavihető.

Bemutatják a zsidó kultúrát

Veszprém– A klezmertől a maceszgombócig nevű egész napos programmal enged bepillantást a zsidó kultúra sokszínűségébe az Eötvös Károly Megyei Könyvtár. Kiállítás-megnyitók, felolvasás, előadás, koncert, körséta és gasztronómiai rendezvény is várja az érdeklődőket. Szombaton délelőtt tíz órától este 8 óráig három program folyamatosan várja az érdeklődőket: mozgóképen a zsidó kultúra emlékei elevenednek meg, tárlaton mutatják be a könyvtár zsidósággal kapcsolatos dokumentumait, valamint Anne Frank naplójából olvasnak fel. Tizenegy órakor és délután fél négykor is körséta indul a könyvtárból, amelyen a veszprémi zsidóság történetével lehet megismerkedni. A kicsiket is több program várja, a gyermekkönyvtárban 15 órától zsidó meséket hallhatnak, 16 és 18 óra között pedig kézműves foglalkozáson vehetnek részt.Fél négytől a Veszprémer Klezmer Band ad koncertet a könyvtár előtti amfiteátrumban (a koncert esőhelyszíne az olvasóterem), majd 17 órakor Ember az embertelenségben címmel nyílik fotó- és dokumentumkiállítás, amely Raoul Wallenberg svéd diplomata életét és embermentő tevékenységét mutatja be. A zsidó hagyományról és szokásokról tart előadást Máthé Éva és Máthé László 18 órától, ahol többek között választ kaphatunk arra a kérdésre is, mitől számít kósernek egy étel, fél héttől pedig a Mackó Cukrászda és Snack révén a zsidó konyha finomságait lehet megkóstolni. Az egész napos program zárásaként, 20 órától a holokauszt áldozataira emlékeznek egy-egy kavics elhelyezésével az egykori gettó helyén, a Komakút téren.

Ünneplés két napon át

Tihany – A Belső-tónál rendezett horgászversennyel kezdődik április 26-án reggel hét órakor a hagyományos Kecskeköröm ünnep. Kilenc órától indítják a pörköltfőző versenyt, tíz órától pedig különböző versenyek, játékok, köztük labdarúgókupa, gyalogtúra, kézműves foglalkozások, ostoros asszony- és gyereknevelés, májusfaállítás és mászás, szénabála-gurítás, sétakocsikázás, lovaglás, kézműves kirakodóvásár szórakoztatja az érdeklődőket. Dél- után visszhangpróbát és kutyaszépségversenyt tartanak, fellép a Csopak Táncegyüttes, lesz táncház, tábortűzi szalonnasütés. Vasárnap délután kettőtől a főtéren népzenei találkozóval folytatódik a program. A helyi zenészek, kórusok, táncosok mellett több vendég együttes műsort is ad.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Regösök húrján, 5–8. osztályosok vers- és prózamondó versenye 26-án 10 órakor a VMK-ban. 
Klezmertől a maceszgombócig – szemezgessünk együtt a zsidó kultúrából 26-án 10–20 óráig az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban: körséták 11 órakor és 15.30-kor a könyvtártól, 15.30-kor Veszprémer Klezmer Band koncertje, 17 óra Raoul Wallenberg-kiállítás, 18 óra előadás a kóser ételekről, 20 óra emlékezés a holokauszt áldozataira. 
Kalandtúra a várban és a Művészetek Háza kiállítótermeiben 26-án 10–17 óráig. 
Turisztikai évadnyitó 26-án 14–17 óráig a Hősök kapujában: 14–14.45-ig előadás Veszprém hősi kapujának felújításáról, 15–15.30-ig rendkívüli tárlatvezetés a Hősök kapuja állandó kiállításán, 14–17-ig hadtörténeti vetélkedő családoknak. 
Életre kelt tárgyak, családi játszóház 26-án 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban. 
Rúzsa Magdi-koncert 26-án 20 órakor a Hangvillában. 
Kowalsky meg a Vega 26-án 22 órakor az Expresszóban 
.BakElit party 26-án 22 órakor a VMK-ban. 
Zenematiné 27-én 10 órakor a Hangvillában, a Csermák zeneiskola közreműködésével. 

Veszprém-Gyulafirátót:
A Bakonyerdő Pávakör jubileumi ünnepsége 26-án 16 órakor a művelődési házban. 

Veszprém-Kádárta:
Szent György-napi főzőparti 26-án 8 órától a Kádárta vendéglőnél. 

Ajka:
Németh Csaba és vendégei dalestje 26-án 16.30-kor a művelődési közponban.Keresd a nőt, a Moltopera Társulat előadása 26-án 19-kor a szabadidőközpontban. 
Lord-koncert 26-án 20.30-kor a Kaszinóban. 

Bakonybél:
Táncház 26-án 17.30-tól gyerekeknek, 20 órától felnőtteknek a Kaszinóban (Szent Mauríciusz-monostorral szemben). 

Balatonalmádi:
EFI-programok: Kriston intim torna 26-án 8.30–11.30-ig a vörösberényi művelődési házban, egészségnap 26-án 10–15-ig a Pannóniában, alap állapotfelmérés 10 órától a Pannóniában, Jóllakva fogyni – Tordai Szilvia előadása 14–14.30-ig a Pannóniában, Galako sport 10–10.30-ig a Pannónia előtt, zenés gerincgimnasztika 12–13-ig a Pannóniában, Kriston intim torna 27-én 8.30–11.30-ig a vörösberényi művelődési házban. 

Balatonfüred:
II. Füredi kis könyvfesztivál 26-án 10 órától a Vaszary-villában. 

Eplény:
Spartan Race-futam 26-án a Bringarénában. 

Kislőd:
Föld napja kutyával a Bakonyba teljesítménytúra a Kislőd–Úrkút–Kislőd útvonalon, indítás 26-án 9–11 óráig a kislődi általános iskolától. 

Küngös:
Imádságos este II. János Pál és XXIII. János pápa szentté avatása alkalmából 26-án 19 órakor az Árpád-házi Szent Kinga-templomban. 

Márkó:
Márkói Cserdülő néptáncgála és táncház 27-én 17 órakor az új óvodában. 

Tihany:
Kecskeköröm ünnep 26-án 7 órától a Belső-tó partján.Tavaszi népzenei találkozó 27-én 14 órától a Mádl Ferenc téren (rossz idő esetén a Németh László Művelődési Házban). 

Zánka:
A Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar és Radics Tibor tárogatóművész műsora 26-án 19 órakor a Faluházban. 

Zirc:
Búzaszentelés 27-én 15 órakor a Bakonybéli úti keresztnél. 
Lángolj és világíts, lelkiségi előadás 27-én 16 órakor az apátság gobelintermében. 

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A kávéház: 26-án 19 órakor Gárdonyi bérlet, 27-én 17 órakor Őszikék bérlet. Latinovits–Bujtor Játékszín: Angol nyelvű drámafesztivál: 26-án 9.15 órakor bérletszünet. Beszélj rólam!: 27-én 19 órkaor bérletszünet. Pannon Várszínház (Hangvilla): Meseautó: 27-én 17 órakor Agárdy bérlet. 
Kabóca Bábszínház: Kabóca Bábszínház a turizmus napján: 26-án 10–13 óráig kézműves foglalkozás, 10–18 óráig játéktér, 27-én 14–18 óráig játéktér. Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci: 27-én 11 órakor.Pápa, Jókai Mór Szabadidőközpont: Szentivánéji álom: 26-án 19 óra Vajda bérlet, 27-én 19 óra bérleten kívül. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, ma: A CSAJOK BOSSZÚJA (premier): 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30 órakor. szo–v: 11.15 órakor is. TRANSZCENDENS: 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. szo–v: 12.30 órakor is. AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA 3D: 16.45, 19.30, 22.15 órakor is. szo–v: 10.30 órakor is. RIO 2 3D: 14.30, 16.00, 18.15 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. RIO 2: szo–v: 12.15 órakor. NOÉ 3D: 20.30 órakor. v: 20.00 órakor. A BEAVATOTT: 13.15 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: szo–v: 10.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi, 26–27-én: JOE: 20.00 órakor. RIO: 16.00 órakor. VESZÉLYZÓNA: 18.00 órakor.

ZENE

DR. GROG-koncert lesz április 26-án 22 órától a pápai Ördög pincében.

RÚZSA MAGDI ad koncertet április 26-án 20 órától a veszprémi Hangvillában.

KOWALSKY MEG A VEGA-koncert lesz április 26-án 22 órától a veszprémi Expresszóban.

A MAGNETICA Metallica tribute zenekar koncertezik április 26-án 22 órától a várpalotai Alagsor sörözőben.

A METALLOPHILIA és az Akarat zenekar ad koncertet április 26-án 19 órától a balatonkenesei Rock Nappaliban. 


ÁPRILIS 25.

Tapolcai tavasz a hétvégén

Tapolca - Az elfeledett mestrerségek külön hangsúlyt kapnak a hétvégi tavasz-fesztiválon. A hagyományos rendezvénysorozatot pénteken 18 órakor nyitják meg a Malomtónál. A résztvevők megtekinthetik Zentai Gábor miskakancsó kiállítását, 19 órától pedig Tóth Verát is láthatják, hallhatják. Szombaton 10 órától kezdődik az elfeledett mesterségek (kovács, fafaragó, bőrös, keramikus) szemléje és bemutatója, az egész napos programot a Budapest Ragtime Band zárja. Vasárnap szintén egész napos műsor, népművészeti és kirakodóvásár fogadja festői környezetben az érdeklődőket.

Vujity Tvrtko érdekes történetei

Ajka – A művelődési központ színháztermében Vujity Tvrtko, Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető riporter tart előadást Pokoli és angyali történetek címmel pénteken 18 órakor.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A nyugdíjasok egészségét befolyásoló ismeretszerzés és gyakorlás, a Tettre Kész Szeniorok programja 10 órakor a VMK-ban.
Haász  István Objekt IV–V. térinstallációjának avatóünnepsége 14 órakor a Kossuth utcai aluljáró nyugati bejáratánál.
Varázserő, játékos sportfoglalkozás 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.
Aktív, egészséges életmód: Egészséges és ökologikus háztartásvezetés, Test- és szépségápolás, személyi higiéné természetes módszerekkel 16.30–18.30-ig a Csolnoky kórház Csillag-termében (E épület I. emelet).
Tájak–korok–múzeumok Egyesület: Kréta és Santorini, dr. Babóczky Ervin előadása 17 órakor a VMK-ban.
Napraforgó-meseforgó 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Szabó Balázs Bandája 22 órakor az Expresszóban.

Ajka: Vujity Tvrtko Pokoli és angyali történetek, előadás 18 órakor a szabadidőközpontban.

Balatonalmádi: Táncházi kultúra 17.30-tól a vörösberényi művelődési házban.

Balatonfűzfő: A tánc világnapja 17 órakor a művelődési központ és könyvtár színháztermében.

Pápa: Mozdulj, Pápa sportrendezvény a várkertben.

Pécsely: A Balaton-felvidék népművészeti értékeinek kutatása: Szent György hava, rendezvény 17 órakor a kultúrházban.

Tapolca: VIII. Tapolcai tavasz 25-én, 26-án és 27-én a Malom-tónál. A programokból: 25-én 19 órakor Tóth Vera. 26-án 19 órakor Budapest Ragtime Band. 27-én 16 órakor Palya Bea.

Várpalota: Harc vagy együttműködés a férfi-nő kapcsolat – Csutorás György előadása 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Veszedelmes viszonyok 19 órakor Brusznyai Árpád-bérlet.
Latinovits–Bujtor Játékszín: Angol nyelvű drámafesztivál ma 11 órakor bérletszünet.
Pannon Várszínház (Hangvilla): Meseautó 19 órakor Páger-bérlet.

Balatonfüred, Anna Grand Hotel: Széllel szembe 19 órakor Anna Grand-bérlet, a Pannon Várszínház előadása.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A CSAJOK BOSSZÚJA (premier): 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30 órakor. TRANSZCENDENS: 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA 3D: 16.45, 19.30, 22.15 órakor. RIO 2 3D: 14.30, 16.00, 18.15 óra. NOÉ 3D: 20.30 óra. A BEAVATOTT: 13.15 óra. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 13 óra.

Tapolca, Városi mozi: JOE: 14, 20 óra. RIO: 16 óra. VESZÉLYZÓNA: 18 óra.


ZENE

SZABÓ BALÁZS és bandája lép színpadra április 25-én 20 órától a veszprémi Expresszóban. 

MC HAWER & TEKKNŐ lép fel április 25-én 22 órától a veszprémi Club VIP-ben.

 

ÁPRILIS 24.

Galambnagymama

Nagyalásony – Április 24-én olvasási, szövegértési verseny lesz Nagyalásonyban a Kinizsi Pál Általános Iskolában. A verseny hagyomány, hisz tanévenként két alkalommal, ősszel és tavasszal is meghirdetik a térség általános iskolás diákjainak. A verseny témája mindig magyar író alkotása, ami lehet kisregény vagy novelláskötet. Így került már sor többek közt Fekete István, Csukás István, Lőrincz L. László és Lőrincz Judit Lívia egy-egy könyvére. Az idei tavaszra választott könyv Nógrádi Gábor: Galambnagymama elbeszélés gyűjteménye.Ahogy az már többször is előfordult a verseny történetében, hogy maga az író is személyesen részt vett azon, jelenlétével megtisztelte azt, most is így lesz. Nógrádi Gábor ellátogat az iskolába. Megnyitja a versengést és a végén ő adja át a jutalmakat a helyezetteknek. A köztes időben a felső tagozatos diákokkal és az érdeklődő látogatókkal beszélget, író-olvasó találkozót tart.Olvasni jó! Az eddigi versenyek és az azokon szép számmal résztvevő diákok mind ezt bizonyítják!

A Vígszínház vendégjátéka

Veszprém – David Ives Vénusz nercben című darabja látható csütörtök este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. A Vígszínház 16 éven felülieknek szóló előadását Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész rendezte. A két főszereplő Bata Éva és Telekes Péter. A Vénusz nercben szenvedélyes, mai történet két fiatal találkozásáról, férfi és nő állandó harcáról, szerelemről, túlfűtött vágyakról és erotikus álmokról.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Ismerjük meg példaképeinket, a sztárvilágot – ifjúsági program 16.15-kor a Március 15. úti könyvtárban.
Magok, őrlemények élettani hatásai – előadás 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.

Veszprém-Gyulafirátót: Rátóti Művészeti Fórum V. előadása 16.30-kor a művelődési házban.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban, vízigimnasztika 17-kor a Ramada Hotelben.

Tihany: A tihanyi Visszhang Óvoda április 24-én 16–18 óráig megnyitja kapuit és játszóházat hirdet a tipegő korú (1,5–3 életévű) kisgyermekek számára. Szeretettel várunk minden kíváncsi, játszani vágyó apróságot, hogy megismerhesse óvodánkat, kipróbálhassa játékainkat, gyurmázhasson, rajzolhasson a termekben, focizhasson, mászókázhasson, homokozhasson udvarunkon. 8237 Tihany, Visszhang u. 21. (x)

Zirc: Diabéteszklub 17 órakor a városi könyvtárban. 

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Vénusz nercben 19 órakor, bérletszünet (a Vígszínház vendégjátéka). 
Latinovits–Bujtor Játékszín: Grace és Gloria 19 órakor bérletszünet. 
Kabóca Bábszínház: On the Road 10 órakor. 

Ajka, Nagy László Szabad-időközpont: A Holdkirály palotája 10 órakor, a Kabóca Bábszínház előadása. 

Pápa, Jókai Mór Szabadidőközpont: Szentivánéji álom 19 órakor Tarczy bérlet. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: A CSAJOK BOSSZÚJA (premier): 13.30, 15.45, 18.00, 20.30 órakor. TRANSZCENDENS: 15.00, 17.30, 20.15 órakor. AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA 3D: 16.45, 19.30 órakor. RIO 2 3D: 14.30, 16.00, 18.15 órakor. NOÉ 3D: 20.00 órakor. A BEAVATOTT: 13.15 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi mozi: JOE: 14 órakor. RIO: 18 órakor. VESZÉLYZÓNA: 20 órakor. 

ÁPRILIS 23.

RENDEZVÉNY

Veszprém-Kádárta: A föld napja 10-kor a faluházban.

Balatonalmádi: Népek tánca 17–19-ig a Pannóniában.
EFI-program: Galako sport 19 órakor a vörösberényi általános iskolában.

Balatonfüred: A Köztünk élnek beszélgetéssorozat vendége Somogyi Réka selyemfestő 17 órakor a városi könyvtárban.
Szent György-hegy: XXII. Szent György-hegyi napok 23-ától 27-éig.
9.30-kor megnyitó a hegymagasi Nyári pincében. 24-én 18.30-kor tapolcai ínyencrandevú borkedvelőknek a Hotel Gabriellában. 25-én 18 órakor szakmai konferencia a tapolcai Széchenyi szakképző iskolában. 26-án 9 órától borutak bejárása. 27-én 9 órakor térzene a hegymagasi kultúrháznál, 9.30-kor felvonulás a lengyel kápolnához, 10.30-kor szabadtéri szentmise, borszentelés a lengyel kápolnában. 

Tihany: A tihanyi Visszhang Óvoda április 24-én, csütörtökön 16–18 óráig megnyitja kapuit és játszóházat hirdet a tipegő korú (1,5–3 életévű) kisgyermekek számára. Szeretettel várunk minden kíváncsi, játszani vágyó apróságot, hogy megismerhesse óvodánkat, kipróbálhassa játékainkat, gyurmázhasson, rajzolhasson a termekben, focizhasson, mászókázhasson, homokozhasson udvarunkon. 8237 Tihany, Visszhang u. 21. (x)

Zirc: Boross László élménybeszámolója Mexikóról 18 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Légy jó mindhalálig 15 órakor, Szomaházy István bérlet. Latinovits–Bujtor Játékszín: Az áruló 19 órakor, bérletszünet.
Kabóca Bábszínház: Pepita 10 órakor, babaszínházi előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City: TRANSZCENDENS: 15.00, 17.30, 20.15 órakor. AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA 3D: 13.20, 17.00, 19.40 órakor. RIO 2 3D: 14.45, 16.00, 18.15 órakor. NOÉ 3D: 16.45 órakor. NOÉ: 19.30 órakor. A BEAVATOTT: 14.00, 20.00 óra. 

Tapolca, Városi mozi: NÁZÁRETI MÁRIA: 14.00 órakor. RIO: 18.00 órakor. TRANSZCENDENS: 20.00 órakor. VAD SZIGETKÖZ – A SZÁRAZFÖLDI DELTA: 16.00 órakor.

A hegy nagy ünnepe

Hegymagas - Szerdán 9.30-kor nyitják meg az idei Szent György-hegyi napokat a hegymagasi Nyári Pincénél. A programsorozat hagyományosan borversennyel és Lasztovcza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjével kezdődik. Csütörtökön ínyencrandevú, péntelen szakmai konferencia, szombaton a borutak bejárása szerepel a programban. A vasárnapi felvonulás a 9 órai gyülekező után indul a hegymagasi  kultúrháztól a Lengyel kápolnához, ahol szabadtéri szentmise, ünnepi műsor, estig tartó jó hangulat fogadja a résztvevőket.

 

ÁPRILIS 22.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Egry városrész baráti köre: Építők kútja, Gubicza László előadása 17.30-kor a Botev iskolában. 
New Start főzőtanfolyam 18-kor a Szigethy u. 14-ben. 
Zorán-koncert 19 órakor a Hangvillában. 

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban. 

Tihany: A tihanyi Visszhang Óvoda április 24-én, csütörtökön 16–18 óráig megnyitja kapuit és játszóházat hirdet a tipegő korú (1,5–3 életévű) kisgyermekek számára. Szeretettel várunk minden kíváncsi, játszani vágyó apróságot, hogy megismerhesse óvodánkat, kipróbálhassa játékainkat, gyurmázhasson, rajzolhasson a termekben, focizhasson, mászókázhasson, homokozhasson udvarunkon. 8237 Tihany, Visszhang u. 21. (x) 

MOZI

Veszprém, Cinema City: TRANSZCENDENS (premier): 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.15 órakor.  AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA 3D: 13.20, 17.00 órakor. AMERIKA KAPITÁNY – A TÉL KATONÁJA: 10.40, 19.40 órakor. RIO 2 3D: 10.15, 14.45, 16.00, 18.15 órakor. RIO 2: 12.30 órakor. NOÉ 3D: 16.45, 19.30 órakor. A BEAVATOTT: 14.00, 20.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI 3D: 12.00 órakor. MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI: 10.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: NÁZÁRETI MÁRIA: 14.00 órakor. RIO: 18.00 órakor. TRANSZCENDENS: 20.00 órakor. VAD SZIGETKÖZ – A SZÁRAZFÖLDI DELTA: 16.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!