Pápa

2012.11.10. 09:31

Újbor ünnep három napon át

Pápa - Harmadik napja várják az Esterházy-kastély udvarára a kulturált borfogyasztás, a tánc, a zene és a libából készült finomságok kedvelőit. A Márton-napi újbor ünnep mára a város kiemelt rendezvényévé vált.

Nagy Imre

A péntek esti megnyitón dr. Mail József apát-plébános áldotta meg az újbort, a színpadon helyet foglaló Somlói Borrend és a Somlói Borút Egyesület képviselői előtt. Utóbbiak - kemény próbákat és eskütételt követően - tagjaik sorába fogadták dr. Áldozó Tamás polgármestert és Rádi Róbertet, a polgármesteri kabinet vezetőjét. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola mustlovagjai szüreti műsorukat adták elő, majd a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep. Szombaton folklór, játszóház, vásári komédia, operett utazás, musicalek, tangóharmonika- és retrozene szórakoztatta a nagyérdeműt. Vasárnap városi és környékbeli hagyományőrző csoportok fellépése mellett kortyolgathatják az öt borház által kínált bort a látogatók, majd Krasznai Tamás operett- és nótaénekes, illetve Greznár Zoltán zenekara zárja az ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!