Pápa

2014.07.10. 09:50

Új lehetőségek a pápai fürdőben

Tavaly év végére szerkezeti problémák, piaci hatások következtében nehéz helyzetbe került a fürdő. Emiatt szolgáltatások korlátozására volt szükség, illetve a tulajdonosnak pótlólagos forrásokat kellett biztosítania a gazdasági év biztonságos befejezéséhez és az új megkezdéséhez.

Nagy Imre

– Nagy szerkezeti változásokat határoztunk el, ezekkel tartósan stabilizálni tudjuk a fürdő pozícióit. Szeptember 1-től a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ veszi bérbe az uszodát, és közfeladatként működteti. Az önkormányzat költségvetésében körülbelül negyvenmillió forintot szán az év utolsó négy hónapjában ennek teljesítésére. Jövőre, az egész évet figyelembe véve ez a kiadás százmilliós nagyságrendű is lehet. A fürdőre a mérleg javulásából következően számos feladat hárul, hiszen a meglévő berendezéseket korszerűsíteni, cserélni kell. Vannak elképzeléseink a fürdő még vonzóbbá tételére, ilyen például az óriáscsúszda téliesítése. A mérleget tovább javíthatja az, hogy előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a beruházási hitelt átalakítsák, így az évi tőketörlesztést harmincmillió forintban maximalizáljuk. Ez húszmilliós megtakarítást jelent. Így összesen mintegy hatvanmillió forintot takaríthat meg a fürdő összesen – fogalmazott a helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás polgármester. A város önkormányzata a forgalom növelését várja a fürdőtől. A piac visszaigazolta a z erőfeszítéseket, az első félévben nőtt a belépők száma.

Áldozó Tamás és Kovács Antal bízik abban, hogy a főszezonban még jobb eredmények születnek (Fotó: Nagy Imre)

Áldozó Tamás és Kovács Antal bízik abban, hogy a főszezonban még jobb eredmények születnek (Fotó: Nagy Imre)

– A visszaigazolás annyit jelent, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest az első félévben mintegy tizenháromezerrel több belépést regisztráltunk, ez tizennyolcmillió forint többletbevételt jelentett számunkra – mondta el Kovács Antal a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

– Reméljük, hogy mivel a főszezon előttünk van, ez még lehet jobb is. Azt is érdemes összeszámolni, hogy főszezonban hány ember talál itt munkát. Jelentős a szám. A fürdőnek ötvenhét állandó alkalmazottja van, a területén levő bérleményekben további harminc ember dolgozik, főszezonban folyamatosan tizenhét-tizennyolc alkalmi munkavállalót és tizenkét diákot alkalmazunk. Így száztíz-száztizenöt ember jut megélhetéshez a fürdőben – fogalmazott a vezérigazgató.

 

Minimálisan emelkedtek az árak

A fürdőben négy éve nem emelkedtek az árak, idén január elején minimális emelést hajtottak végre. Ez a belépőjegyekre és a szolgáltatásokra egyaránt vonatkozik. A legkedveltebb jegykonstrukció a kétórás belépő, és ennek tíz alkalmas, bérletes formája volt. Emellé készült az úszójegy, ami példátlanul kedvező az egész Dunántúlon. A város továbbra is támogatja a pápai diákok úszásoktatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!