Pápa

2014.06.21. 17:08

Pápára látogatott az országgyűlés elnöke

Pápa - Tizenkettedik alkalommal tartott évadzáró összejövetelt a Pápai Polgári Kör szombaton délután, melyre Kövér László, az országgyűlés elnöke is ellátogatott.

Polgár Tibor

A rendezvény ünnepi műsorral kezdődött a Wass Albert-emlékkőnél, ahol Rabi István, a Pápai Polgári Kör elnöke köszöntötte a szép számban egybegyűlteket.

Fotó: Polgár Tibor

Bocskay László polgári körös önkormányzati képviselő beszédében kiemelte, Wass Albert életében és halála után is megmaradt a magyar nemzet lelkiismeretének, művei pedig mindig is az egyetemes humánum érvényesülését szolgálták.

Az ünnepségen Szalóky-Kató Ágnes egy mezőségi dal eléneklésével, míg Kincses László szavalattal működött közre, végül Rabi István megkoszorúzta a 2008-ban állított emlékkövet.

Fotó: Polgár Tibor

A polgári kör évadzárója a Tarczy Lajos Általános Iskola udvarán jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel, valamint szeretetvendégséggel folytatódott. Az egybegyűltek itt találkozhattak Kövér Lászlóval és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel. Az országgyűlés elnöke érdeklődésünkre elmondta, örömmel tölti el, hogy szülővárosában, Pápán számos fejlesztés valósult meg az utóbbi időben – ezek közül külön kiemelte a Fő tér felújítását, valamint az Esterházy-kastély jelenleg is zajló rekonstrukcióját.

Fotó: Polgár Tibor

– Az elmúlt 24 évben nagyon sok mindenben változott Pápa, de ez szerencsére elmondható az ország legtöbb településéről is. A rendszerváltozásnak igazán sikeres eleme volt az önkormányzati rendszer kiépítése, aminek köszönhetően nagyon sokat fejlődött Magyarország – jegyezte meg Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!