Pápa

2014.11.28. 19:50

Elkezdődött az adventi forgatag Pápán

Forralt borral és karácsonyi süteményekkel, az elmaradhatatlan ünnepi fények közepette vette kezdetét a Gyertyafényes advent elnevezésű programsorozat pénteken kora este.

Polgár Tibor

A Fő téren, a Nagytemplom előtti területen kialakított adventi vásár tizenhárom faházzal, a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő ételekkel, italokkal várja a vendégeket. Emellett kézműves termékek gazdag választéka, illetve a katolikus iskola aulájában ajándékkészítő játszóház is színesíti a felhozatalt.

A Gyertyafényes advent programsorozat advent négy hétvégéjén péntektől vasárnapig, 16–20 óra között várja az érdeklődőket. Minden hétvégén ismert, népszerű előadók, zenekarok gondoskodnak a Fő térre látogatók szórakoztatásáról, de természetesen fellépnek helyi amatőr művészeti egyesületek, iskolai- és gyermekcsoportok is.

A programot az Erzsébetvárosi Óvoda műsora nyitotta meg (Fotó: Babos Petra)

Pénteken késő délután az Erzsébetvárosi Óvoda apróságainak adventi műsora nyitotta meg a többhetes, változatos kínálattal büszkélkedő rendezvényt, majd az Egyházaskeszői Néptánccsoport dübörgő fellépésének tapsolhatott a közönség.

Szombat délután a Bartók Béla Zeneiskola tanárai és növendékei prezentálnak adventi muzsikát a város szívében felállított színpadon, amit Vásáry André koncertje követ majd. Advent első vasárnapján Mail József apát, plébános gyújtja meg a városi adventi koszorú első gyertyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!