Pápa

2017.03.08. 20:40

Szépkorú hölgyeket köszöntöttek Pápán

Virággal és vidám műsorral köszöntötte hölgytagjait nőnap alkalmából a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. A rendezvényen több száz klubtag és vendég ünnepelte együtt a nemzetközi nőnapot a Városi Sportcsarnokban.

Meleg Andrea

A város legnagyobb civil szervezete a hatszázhatvan főt számláló Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete. Programjaik közül egyik legnépszerűbb rendezvényük a nőnap, melyen több mint négyszázan vettek részt az idén, köztük a felvidéki Ógyalla település vezetői és nyugdíjasai. A vendégek között ott volt Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás, Pápa alpolgármestere is.

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete által szervezett nőnapi ünnepség ebben az esztendőben is nagy sikert aratott

Ünnepi köszöntőjében Unger Tamás szólt a nők és a férfiak egymáshoz fűződő viszonyáról, melynek kapcsán kedvenc anekdotáját idézte Deák Ferenctől, valamint beszélt arról is, hogy mi mindenért tartoznak köszönettel a hölgyeknek ezen a napon.

Az eseményen Baán Éva és Kovács Zoltán egyaránt köszöntötte a jelenlévőket

- A hölgyeknek köszönhetjük azt, amilyenekké váltunk, hiszen ők tanították meg az első szavakat, ott voltak életünk első lépéseinél, fon-tos döntéseinél, és végigkísérik egész életünket - fogalmazott az alpolgármester.

- Minden ilyen alkalom-kor a férfiak csodálattal adóznak a hölgyeknek, akármilyen korban is vannak - folytatta az előtte szóló gondolat-menetét Kovács Zoltán. Mint mondta, a nők kislányként elbűvölik a őket, fiatal lányként szerelmükkel igéznek, érett hölgyként pedig a családi élet összetartó erejével ejtik rabul a férfiszíveket. Mikor szépkorúvá lesznek, a tisztes öregkort, szeretetben, békében történő egymás mellett élést adják a férfiaknak. Ez egy életív, amelyben minden benne van, ami a hölgyek iránti tiszteletről szólhat, fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A szépszámú érdeklődőt vonzó ünnepségre a felvidéki Ógyalla település vezetői és nyugdíjasai is ellátogattak
Fotó: Babos Petra, Meleg Andrea

Baán Éva, az egyesület elnöke a rendezvény összetartó, közösségépítő erejét hangsúlyozta, és kiemelte, hogy ez az egyik legkedveltebb prog-ramjuk. Minden évben nagyon sokan vesznek részt a nőnapi összejövetelükön. - Fontos, hogy ilyenkor a tagok összegyűlnek, s egy kellemes délutánt töltenek együtt. Önfeledten beszélgethetnek és szórakozhatnak. Az egyesület feladata többek között, hogy olyan programokkal várja a nyugdíjas társakat, ahol jól érezik magukat és önmaguk lehetnek - mondta Baán Éva. Az ünnepi műsort az egyesület irodalmi önképző köre és énekkara adta. Ezt követően a Gráciák léptek színpadra, míg a délutáni talpalávalót Mózes László és zenekara játszotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!