Olvasó

2014.07.10. 12:50

Külsővati öregdiákok meghitt találkozója

Külsővat - 1964-ben végzett egykori tanulók találkoztak volt iskolájukban az 50 éves jubileum alkalmából.

Szalai József

Régi barátokkal, egykori iskolatársakkal találkozni mindig nagy izgalom. Így volt ez a minap Külsővaton is, amikor a Zrínyi Miklósról elnevezett általános iskola fél évszázada végzett tanulói gyülekeztek, köszöntötték, üdvözölték egymást.

1964-ben az akkor nyolcadik osztályosok 26-an intettek búcsút szeretett iskolájuknak, közülük ma már sajnos csak 17-en élnek. Osztályfőnökük Ihász Zsuzsanna volt, aki betegsége miatt nem tudott részt venni a találkozón, a diáktársak közül pedig hárman „igazoltan" voltak távol.

A Külsővaton ötven éve végzett osztály tagjai iskolájuk előtt. Fotó: Aczél Péter

Az összejövetel a katolikus templomban kezdődött, ahol Bali Tibor plébános úr vezetésével közösen imádkoztak az elhunyt társaikért, majd kilenc szál gyertya meggyújtását követően hálaimát mondtak a jelenlevőkért. Innen a temetőbe vezetett az útjuk, ahol a Külsővaton nyugvó egykori társak sírjára virágokat helyeztek el, de nem feledkeztek meg a távolban elhunytakról sem: részükre a Mindenki Keresztjénél helyezték el a megemlékezés csokrait.

Az azóta sajnos már bezárt ódon iskola falai között folytatódott a program. Dióhéjban mindenki beszámolt az elmúlt 50 évben vele, családjával történtekről, majd Aczél Péter polgármester adott tájékoztatást a falu múltjáról és jövőjéről. Kötetetlen beszélgetés következett, majd az ízletes vacsora, melyet Pethő Gábor vállalkozó szolgáltatott. A jó hangulatú beszélgetés során a jelen levők hangoztatták: hamarosan újra találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!