Lombard Pápa

2014.07.24. 16:05

További meghatározó játékosok leigazolását tervezik a Lombard Pápánál

Pápa - A nyáron a korábbiakban még nem tapasztalt jelentős játékosmozgás zajlott le a szombaton már NB I-es tétmeccset játszó Lombard Pápa labdarúgócsapatánál. Szemán György klubigazgatót erről, valamint az új szezonnal kapcsolatos célokról kérdeztük.

Polgár Tibor

- Nagy változások történtek a Lombardnál az előző idény vége óta, milyen célkitűzésekkel vágnak neki a 2014/2015-ös pontvadászatnak?

- Az alapcél természetesen nem lehet más, mint a minél sikeresebb szereplés. Továbbra sem teszünk le a fő célunkról, hogy a csapat elérje a középmezőnyt - jelentette ki a Naplónak Szemán György. A 8-11. hely valamelyikének megszerzése nagy siker lenne, annál is inkább, mivel a Lombard Pápa az élvonalban még sohasem végzett az első tíz között. Nehezen állt össze a csapatunk, ráadásul a sorsolásunk is nehéz, ezért türelmesnek kell lennünk. Nagyon szeretnénk, ha végül olyan együttes alakulna ki, amelynek nem kell aggódnia a kiesés réme miatt. Hangsúlyozom, nem a bennmaradást tűztük ki célul, de tisztában vagyunk vele, hogy roppant nehéz szezon elé nézünk.

A Lombard (balról a második Szemán György) a hétvégén idegenben kezdi meg a bajnoki szezont, a Videoton lesz az ellenfél (Fotó: Penovác Károly)

- Két élvonalbeli szezon között ennyi játékos még nem cserélődött ki Pápán.

- Valóban. Sokaknak egyidőben járt le a szerződése, amire ilyen magas számban még nem volt nálunk példa. Emellett több külföldi játékosunkkal is kölcsönösen meg tudtunk egyezni az elválásról. Ez leginkább költségcsökkentés és szemléletváltás miatt történt. Utóbbiban közrejátszik a központi támogatás egyik ösztönző eleme, melynek értelmében a Magyarországon nevelkedett labdarúgók szerepeltetésével több pénzhez juthatnak a csapatok. Továbbá meg kell jegyezni, sajnos nagyon nehéz azonnal bevethető, úgymond kész magyar játékost igazolni ez a mezőny második felében található kluboknak egyaránt jókora fejtörést okoz. Ettől függetlenül rutinos és fiatal labdarúgókat is sikerült szerződtetnünk. Az edzőnk fiatal, de ambiciózus, és mi nagyon bízunk benne.

- Várhatóak-e még további érkezők?

- Két-három minőségi, meghatározó játékost még mindenképpen szeretnénk leigazolni a csapatba. Vannak hiányposztjaink, amikre augusztus 31-ig van lehetőségünk futballistákat szerződtetni. Tavaly is tudtunk a bajnokság startja után még olyan minőségi játékosokat igazolni, akik alapemberré váltak nálunk.

- Hány fős keret lenne az ideális?

- Egy olyan 25 fős keret optimálisnak mondható, amiben 3 kapus és 22 mezőnyjátékos van, közülük pedig 5-6 fiatalabb labdarúgó. Ehhez kapcsolódóan elmondanám, hogy két PELC-es fiatalnak, Badics Patriknak és Böröczky Kornélnak profi szerződést adtunk. Terveink szerint további saját nevelésű labdarúgóknak is lehetőséget biztosítunk majd, hogy belekóstoljanak a profi levegőbe.

- Hogyan készülnek a kupasorozatokra?

- A Magyar Kupában és a Ligakupában is a minél jobb szereplés a cél. Utóbbi változatlanul nagyon jó lehetőség azok számára, akik kevesebbet játszanak a bajnokságban.

Szombaton 18.30-kor Székesfehérváron, a Videoton vendégeként kezdi meg szereplését az új szezonban a Lombard Pápa. Amikor az ellenfél papíron jóval esélyesebb nálunk, elsősorban a védekezésünkben kell bíznunk. Ezzel nagyon sokat foglalkoztunk a felkészülés alatt. Persze ideálisabb volna, ha még lenne időnk a csapatépítésre. Megpróbálunk egy másfajta játékrendszerben futballozni, mint amiben korábban játszott a Lombard Pápa nyilatkozta lapunknak Mátyus János, a pápaiak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!