Lombard Pápa

2014.08.09. 18:33

Ismét győzött a Pápa, öt gólt láthattak a Perutzban

Pápa - Gólokban gazdag, izgalmas mérkőzésen a Lombard Pápa 3-2-re legyőzte a Kecskemét csapatát szombaton a Perutz Stadionban a labdarúgó NB I 3. fordulójában.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Kecskeméti TE 3:2 (3:2).

Perutz Stadion, 500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Király).

Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Tóth G. – Zulevs, Nagy T., Sluka, Csilus – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Mátyus János.
Kecskeméti TE: Tujvel – Lovric, Karan, Varga R., Farkas – Gréczi, Vukasovic, Savic, Polyák – Novák, Pavicevic. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Kenesei helyett Frizoni a 67., Sluka helyett Waltner a 77., Zulevs helyett Király a 90., illetve Pavicevic helyett Pilipovic a 45., Polyák helyett Bebeto a 46., és Gréczi helyett Tölgyesi a 65. percben.

Gólszerző: Sluka a 20., Csizmadia a 41., Popin a 43., illetve Novák a 7., és Pavicevic a 30. percben. Sárga lap: Sluka a 22., illetve Polyák a 15., Bebeto a 48., és Karan a 75. percben.

Fotó: Stiger Ádám

A szembenálló felek meccs eleji szokásos ismerkedését a vendégek egy váratlan góllal törték meg a 7. percben: Vukasovic remek labdával ugratta ki a leshatáron Novák Csanádot, aki 9 méterről, kissé balról a hosszú sarokba lőtt, 0-1. Két perccel később a KTE vezető találatának főszereplő ismét szépen játszottak össze, ám ezúttal Novák hibázott, az ötös jobb csücskéről eleresztett kísérlete a bal kapufa töve mellett hagyta el a játékteret. A folytatásban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Lombard, ami helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Kenesei ívelt életveszélyesen a kapu elé egy szabadrúgást, majd Sluka durrantott fölé ígéretes szituációból. Marian Sluka a 20. percben már nem hibázott, a szlovák légiós egy továbbcsúsztatott bedobás után 15 méterről szép mozdulattal a léc alá emelt, 1-1.



A 26. minutumban Szűcs a jobb kapufa mellől hatalmas bravúrral piszkálta ki Karan fejesét. A 30. percben Lovric labdát szerzett az alapvonal közelében a jobb oldalon, középre ívelt, ahol Pavicevic senkitől sem zavartatva közelről a hálóba fejelt, 1-2. Az első félidő hajrájához közeledve Szűcs lábbal védett egy megpattanó lövést, majd a 41. percben Csizmadia egy kapu előtti kavarodás kihasználva 7 méterről a hálóba passzolt, 2-2. A 43. percben Kenesei mesterien adott középre balról, Popin pedig 5 méterről egy szép fejessel megszerezte a vezetést a bakonyaljaiaknak, 3-2. Parádés első félidőt produkáltak a csapatok! Az 52. percben Sluka zavartalanul törhetett kapura, ám elkapkodta a nagy lehetőséget, miután 16 méterről a jobb kapufa mellé tüzelt. Az 56. minutumban Bebeto centerezését a kapu torkából takarították el a hazai védők. A második játékrész derekén Szűcs rövid időn belül három távoli bombát is hatástalanított. A 83. percben az NB I legjobb kapusa sokadszorra igazolta klasszisát: Szűcs kivédte Novák közeli ziccerét. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, Mátyus János legénysége szép gólokkal szerezte meg második győzelmét a bajnokságban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!