Lóerő

2014.10.09. 12:25

Vadiúj pályán a Forma-1

Szocsi - A tragikus Japán Nagydíjat követően sincs megállás, pihenő nélkül folytatódik a szezon. Ezúttal egy vadonatúj pályán, Szocsiban a száguldó cirkusz.

APR

A versenyre való készülődést beárnyékolta a Marussi pilótájának, Jules Bianchinak múlt heti súlyos balesete. Mint ismert, a francia versenyző a Japán Nagydíj negyvenhatodik körében a hetes kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett és belerohant a nem sokkal előtte kicsúszó Adrian Sutil autóját mentő daruba. Azóta a család hivatalos közleményben tudatta, Bianchi diffúz axonális sérülést szenvedett, ami azt jelenti, hogy az agya kiterjedt területen roncsolódott. A baleset kapcsán felerősödtek a hangok a Forma 1 biztonságosabbá tételét illetően, s most több hír lát napvilágot erről, mint az új versenyről.

 

Ami viszont a pályát illeti, Sebastian Vettel, aki egy utcai autó volánja mögött már kipróbálhatta az aszfaltcsíkot, elmondta, hogy ezen az utcai versenyen sok a különféle kanyar, és a nagyon közel lévő falak rendkívül megnehezítik majd a pilóták dolgát.

Mivel nincs semmilyen korábbi adat erről a vadonatúj pályáról, a Pirellinek szimulációs adatok alapján kellett kitalálnia, milyen abroncsokat szállít a hétvégére. Az olasz gyártó a közepes és a lágy gumik mellett tette le voksát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!