Lóerő

2017.05.04. 13:30

Gumifüstölésben nem volt hiány a megyében

Veszprém - A Forma-1 és a WTCC mellett itthon is bőven akadt program a technikai sportok szerelmeseinek a múlt hét végén.

Napló-információ

A Pannónia Ring az osztrák bajnokságnak adott otthont, amelyen hazánk és megyénk fiai is képviseltették magukat, és szép eredmények születtek.

Kandikó Ákos Peugeot-val kategóriája 6. helyén, Pathy László a kölcsönkapott, Kawasaki-motoros Suzukival kategóriája 5., Lovász Róbert a kezdetben gyengélkedő BMW-vel kategóriájában 4., abszolútban a 10. helyen végzett. Szintén vasárnap zajlott a Bakony-szlalom idei első futama Bakonyszentlászlón, ahol százhúsz nevezést fogadtak el a szervezők. A pálya izgalmasra sikeredett, hiszen egy jó ritmusú, hol tempós, hol technikás nyomvonalon autózhattak a pilóták. Volt bőven adok-kapok, hiszen sokszor csak századmásodpercek döntöttek a helyezések között. Látványban sem volt hiány, hiszen sokan a nézők kedvéért csak a keresztben való autózást választották jó sok gumifüsttel fűszerezve.

A Bakony Rally Autósport Egyesület idén még három alkalommal várja az autózni vágyókat, kétszer Bakonyszentlászlón, egyszer pedig Kisbéren. A munka ünnepén voltak, akik a majálisok helyett a nagykanizsai Kanizsa Centrum parkolójában megrendezett szlalomversenyre utaztak el. Sokan voltak megyénkből is, hiszen az SR Sport Egyesület által szervezett Dunántúli Szlalomkupa második állomásának is helyet adott a rendezvény. Főleg időre menők voltak a versenyzők között, de akadtak olyanok is, akiknek a nyomvonal megjegyzése sem sikerült, így az első körökben eltévedtek. A kilinccsel előre autózás szerelmesei is ellátogattak néhány BMW és Lada kíséretében a versenyre, de a szűk pályával nehezen birkóztak meg, volt, hogy itt-ott el-akadtak egy-két tereptárgyban.

A részletes, kategóriánkénti versenyeredmények a Bakony Rally Autósport Egyesület és az SR Sport Egyesület honlapján olvashatók.

Mulicz László, Napló-információ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!