Laza

2010.02.12. 20:07

A Vad Fruttik és a MÜPA

A könnyed hangvételű koncertek után új vizekre evez kedvenc veszprémi-várpalotai zenekarunk, a Vad Fruttik. A harmadik nagylemezét gőzerővel készítő csapat a klubbulik mellett április elején a Művészetek Palotájában lép színpadra.

Szabó Péter Dániel

A MÜPA egyik jellemzője, hogy új oldaláról mutatja be az ott muzsikáló bandákat, ennek megfelelően a Vad Fruttik unplugged, vagyis az akusztikus hangszereket előtérbe helyező produkciójára sem a bohémia, sokkal inkább a szürrealizmus lesz a jellemző. A zenekar erre az estére száműzi a repertoárjából a habkönnyű slágereket és a szambás-jazzes ízű táncdalokat.

Harmadik albumuk irányvonalát követve egy pszichedelikus mesefüzért állítanak össze, amelyben vetített háttérfestményekre egészítik majd ki a dalokat. A banda tagjai nem kisebb dolgot ígérnek, minthogy erdőszélre ültetik a panelrengeteget, lávalámpákba öltöztetik a nap helyét, Lynch-i bársonyfüggönyökbe csavarják az ártatlan gyerekkort, merész látomásokba és víziókba a szokványos hétköznapiságot. Annyi szent, a Vad Fruttik karrierjének egyik legfontosabb, csavaros vizualitással átitatott állomásához érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!