Kultúra

2014.07.22. 15:00

Ősztől Balfácán a Pannon Várszínházban

Elkezdődtek a Balfácánt vacsorára című komédia olvasópróbái a Pannon Várszínházban. Az előadásban több mint tíz év után tér vissza a veszprémi színpadra Bakai László.

Marton Attila

Francis Veber világhírű komédiája a komoly hagyományokra visszatekintő francia vígjátéki struktúrát követi, a szituációs és verbális humor mellett a jellemkomikum is meghatározó, mondta Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, az előadás rendezője.

Az előadásban több mint tíz év szünet után láthatja a veszprémi közönség Bakai Lászlót. A színész a Petőfi Színházban játszott, majd a kétezres évek elején egy vezetőváltás után hagyta el a teátrumot, azóta a Soproni Petőfi Színházban, a Miskolci és a Pécsi Nemzeti Színházban játszott, valamint televíziós kabarésorozatokban szerepelt. A Pannon Várszínházban régi ismerősökkel és olyan színészekkel találkozott, akikkel más színházakban már játszott együtt.

Bakai László és Pap Lívia a darab egyik olvasópróbáján (Fotó: Penovác Károly)

– Vándorfi László az utóbbi években többször is hívott, az idő most érkezett el, hogy eleget tegyek ennek az invitálásnak, mondja Bakai László a felkérésről, aki arról is beszélt, a rendezővel kiváló munkakapcsolatuk volt, amikor együtt dolgoztak, ez szerepet játszott a visszatérésében. – Az utóbbi két évben nem álltam színpadon, ez pluszmotivációt ad, ahogyan az is, hogy szeretném meghálálni a rendező bizalmát – tette hozzá.

Az előadás főbb szerepeiben Bakai László mellett Kiss T. István, Koscsisák András, Kovács Ágnes Magdolna és Pap Lívia látható majd. A komédiát szeptember közepén mutatják be Lentiben, a Pannon Várszínház szeptemberben kezdődő évadának második bemutatója lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!