Kultúra

2014.11.24. 15:25

Megmutatja magát a Bárczi iskola

Hátrányos helyzetűek, enyhén és súlyosabban sérültek, testi és értelmi fogyatékosok. Átszellemült arccal szerepelnek a színpadon, vágyják a tapsot és a sikert, csakúgy, mint ép társaik. Vagy talán még annál is jobban.

Varga Domokos Péter

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény minden évben megrendezi gálaműsorát valamelyik befogadó kulturális intézményben. Kiállnak a színpadra azzal, amit képesek adni. Az akarás, a vágyakozás, a tisztaság érzése mindig belengi ezt a rendezvényt. Ezek a gyerekek – egy- két kivételtől eltekintve – nem könnyedek és lazák, talán kissé suták, de egészen biztos, hogy több munkát fektetnek abba, hogy sikeres legyen a gálájuk, hogy megmutassák magukat a városnak, mint ép társaik.

Jelenet a Bárczi iskola tavalyi gálaműsoráról. Kulturális, szociális és szeretetélmény is egyben (Fotó: Brenner József)

Idén november 28-án, pénteken 17 órakor tartják a gálát a volt Városi Művelődési Központ épületében. A fellépők között lesz az intézmény színjátszó köre is, a Széplelkek Társulata. Az iskola nem- csak a szülőket, hozzátartozókat várja, hanem mindenkit, aki az ünnepek közeledtével szeretné szeretettel feltölteni a lelkét, és egyben az ötszáztól ötezer forint értékig vásárolható jeggyel támogatni kívánja az intézményben jelenleg és a jövőben majdan rászoruló gyerekeket. Akiknek mind a megjelenőkből áradó szeretet, mind a támogatás nagyon fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!