Kultúra

2011.07.07. 16:02

Minden jegy elkelt az Anna-bálra

Balatonfüred - Kecskemét lesz a díszvendége és dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a fővédnöke a 186. Anna-bálnak, melyet az Anna Grand Hotel dísztermében és kertjében rendeznek július 23-án – jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szausev Xénia

- A régió legősibb bálját mindig a hagyomány jellemezte, mégis próbálunk minden évben a báli forgatagba némi újat is varázsolni – fogalmazott Bóka István, a bálról és annak kísérőrendezvényeiről szóló sajtóeseményen. - Idén is átadják a bál estjén a Kiss Ernő-díjat, és a hagyományokhoz hűen megválasztják a bál szépségkirálynőjét és két udvarhölgyét – tette hozzá Balatonfüred polgármestere.

A rendezvény iránti érdeklődést jelzi, hogy minden jegy már hetekkel ezelőtt elkelt.

A bál idei díszvendégének polgármestere, Zombor Gábor elmondta, "újat, szépet és értékeset" igyekeznek hozni Kecskemétről, valamint olyan specialitásokkal készülnek, amelyek a közönség számára nyitottak lesz a bál kísérőrendezvényein is. Dr Kőrős Endre a, Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt leköszönő marketing igazgatója bemutatta végül a sajtó képviselőinek azokat a porcelán vázákat, amelyeket a bál szépe, valamint első- és második udvarhölgye kap majd.

Kocsis Korinna, a tavalyi bál szépe megköszönte a szavazatokat, elárulta, hatalmas élmény volt neki a bál másnapján a sétakocsikázás, idén szeptemberben pedig a Budapesti Kommunikációs Főiskolán kezdi meg tanulmányait.

A kísérőrendezvények közül idén is kiemelkedik a Krúdy Gyula novellája alapján megrendezendő balatoni szívhalászat, amelyet a bált megelőző napon tartanak. A menüsort ebben az évben Szíjártó Balázs olimpia bajnok séf készíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!