Kultúra

2014.09.10. 14:13

M. Tóth Géza újabb sikere

Már vetítik a mozik M. Tóth Géza legújabb alkotását, a Bogyó és Babóca mesekönyvekből készült rajzfilmsorozat újabb epizódját.

Prevics Éva

A korábban a Maestro című filmért Oscar-jelölést érdemlő veszprémi kötődésű  alkotó a mostani animációs film elkészítésében mint producer-rendező vett részt.

Bogyó és Babóca 3. - Játszótársak címmel már vetítik a mozik a népszerű mesekönyvekből készült rajzfilmsorozat új történeteit. A Bogyó és Babóca legújabb 13 epizódját összefűző animációs filmet nyár végén a budapesti Uránia Filmszínházban mutatták be.

A film az előző két szériához hasonlóan 13 történetet mesél el Bogyó, Babóca és kis barátaik élményeiről, és a már jól ismert szereplők mellett a nézők megismerkedhetnek új karakterekkel is.

A sorozat történetei eredetileg könyv alakban jelentek meg, az első kötet 2004-ben. A meséket Bartos Erika írta és rajzolta, aki a kortárs hazai gyermekirodalom egyik legnépszerűbb, meghatározó alkotója. A csigafiú és a katicalány történetei mára több mint 20 kötetes sorozattá nőttek. A sorozat kettejük barátságán alapszik. A kis társaság történetei az óvodás korosztály mindennapjait jelenítik meg, annak konfliktusaival, küzdelmeivel, szépségeivel, barátságaival, így a film is elsősorban a legkisebbeket csalogatja a mozikba.

A történetek mesélője Pogány Judit, aki most már csaknem száz figura hangját is kölcsönzi, a film zenéjét pedig a gyerekek körében népszerű Alma –együttes készítette.

M. Tóth Géza alkotásai több mint 200 nemzetközi filmfesztiválra kaptak már meghívást, munkáit közel 100 díjjal ismerték el. A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat is számos elismerést tudhat magáénak mind hazai, mind nemzetközi megmérettetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!