Kultúra

2014.07.22. 11:56

Eperjes Károly a Nemzeti Színházból eljön, Veszprémben marad

Veszprém – Eperjes Károly budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, arra kérte a Nemzeti Színház igazgatóját, mentse fel vezérigazgatói-helyettesi megbízásából. A Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója Veszprémben marad, a Chicago című musicalt ő állítja színpadra.

Balla Emőke

Lelkiismeretileg több előadással nem értett egyet az elmúlt évad során a Nemzeti Színházban Eperjes Károly, ezért arra kérte az intézmény vezetőjét, Vidnyánszky Attilát, mentse fel vezérigazgató-helyettesi megbízatásából. Nem vitáztak össze, művészi-morális kérdésekben képviselnek más álláspontot.

A Magyar Teátrum tudósítása szerint Eperjes Károly úgy fogalmazott: az igazgatótól azt kérte, a jövő évadtól mentse fel határozatlan idejű vezérigazgató-helyettesi munkaköréből. „Elmondtam az indokaimat. Lelkiismeretileg nem tudok egyet érteni bizonyos produkciókkal. Nem szeretnék visszakerülni a kórházba, erős gyógyszereket kellett szednem. A pályázatunkban leírt értékek számomra nem mindig és nem mindig jól jelentek meg a színházban. Ez nem összeveszés közöttünk, hiszen azon színészek közé tartozom, akik már beregszászi színházi korszakában is játszottunk nála, egyik legfontosabb produkciómnak, az Álszentek összeesküvésének is ő volt a rendezője."

A Kossuth-díjas színművész a Nemzeti Színház két új előadásában, A helység kalapácsában és a Körhintában is szerepet vállal a jövő évadban. Elmondta: lesz feladata bőven, a Magyar Állami Operaházban Bach János-passióját rendezi, osztályvezető tanár lesz a Kaposvári Egyetem ősszel induló színészosztályában.

A Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója a Veszprémben a Chicago című musicalt rendezi, a bemutató októberben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!