Kultúra

2014.10.14. 16:31

Balfácánt vacsorára – bemutató a várszínházban

Veszprém – Több mint egy évtizednyi szünet után tér vissza a veszprémi színpadra Bakai László szombaton.

Marton Attila

A színészt a Pannon Várszínház Balfácánt vacsorára című bemutatójában Francois Pignon szerepében láthatja a közönség. – Egy új arc mindig vérfrissítést jelent, megváltoznak a társulati viszonyok, Bakai Lászlótól emellett sokat lehet tanulni – mondta Vándorfi László igazgató, az előadás rendezője.

Vérbeli színész, aki nemcsak a hangjával és az arcával, hanem az egész testével játszik, jellemezte Bakai Lászlót a rendező. Vándorfi hozzátette, Francis Veber vígjátékát másodikként mutatják be Magyarországon.

Bakai László felidézte, az utóbbi két évben többször is hívták a Pannon Várszínházhoz, játékával ezt a bizalmat igyekszik meghálálni. – A szerep megformálásakor a legnagyobb kihívás az volt, hogy ezt a chaplini, kisember-figurát cizelláljam – tette hozzá.

A Balfácánt vacsorára című darab bemutatójában a közönség Francois Pignon szerepében láthatja a visszatérő Bakai Lászlót (Fotó: Penovác Károly)


A színész a társulat több tagjával játszott már együtt más színházakban, így a próbák alatt gyorsan megtalálta az összhangot a többiekkel.

A rendező elmondta, a vígjátékban egy újgazdag társaság azzal szórakozik, hogy furcsa figurákat hívnak meg magukhoz vacsorára, ahol átverik a vendégeket. Az előadás félreértések vígjátéka, amelyben a főhős olyan helyzetbe kerül, amelyhez nem szokott hozzá, ez bonyodalmakat idéz elő, ráadásul a helyzetet tetézi, hogy különböző társadalmi osztályok tagjai találkoznak.



A rendező kiemelte, a darabban a színészek új oldalukról is megmutatkozhatnak. A Jászai Mari-díjas Bakai László mellett Koscsisák András, Molnár Ervin, Kovács Ágnes Magdolna, Pap Lívia, Kiss T. István és Szelle Dávid szerepel az előadásban, amelynek előbemutatóját hétfőn Lentiben tartották.

A veszprémi közönség október 18-án, szombaton láthatja először a vígjátékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!