Kultúra

2014.07.21. 09:00

Amatőr művészek találkozója Tapolcán

Tapolca - Különleges tárlatnak ad helyet a Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ. Az Ablakaink címmel megnyitott kiállítás ugyanis immár második alkalommal biztosít bemutatkozási lehetőséget a megyében élő és alkotó amatőr művészeknek, illetve művészeti csoportoknak.

Szijártó János

Az országban is egyedülálló tárlat egyfajta sorozat kíván lenni, amely minden évben más-más téma kapcsán mutathatja be az amatőr alkotók kreativitását. Az idei év témájának címe a „Szűkebb hazám szépségei”, ami kellően tág lehetőséget kínált az alkotók számára. Mivel az idei bemutatkozás első volt Tapolcán, a szervezők minden alkotást kiállítottak, tájékoztatta lapunkat a kiállítás-sorozat tapolcai megálmodója Tihanyiné Bálint Zuzsanna.

Baranyai Zoltánné zsűrielnök, Végh László a megyei közgyűlés képviselője és Bognár Ferenc igazgató a különleges kiállítás megnyitóján (Fotó: Archív)

A tárlat anyagát a körök tagjainak beküldött alkotásából állították össze. Az Alsóőrsi Képzőművészeti Egyesület, a Füredi Képzőművészkör Múzsák Egyesülete, a Herendi Vizuális Műhely és a Tapolcai Városi Képzőművész kör vett részt az idei rendezvényen, amelyre összesen nyolcvanegy munka érkezett. A műveket és az alkotókat is díjazta a zsűri, amelynek elnöki teendőit Baranyai Zoltánné, a Színvonal Művészeti Intézmény igazgatója, a vizuális kultúra és nevelés országosan kiemelkedő szaktekintélye látta el, tagként Papp Béla az Ajkai Képzőművészeti Egyesület vezetője és Gyevnár Kálmán keramikus  vett részt az értékelésben. A kiállítást Végh László a megyei közgyűlés képviselője nyitotta meg, köszöntőt mondott a művelődési központ igazgatója, Bognár Ferenc, a Török Attiláné karnagy vezette Tapolcai Kamarakórus pedig szép népdalcsokorral járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!