Kosárlabda

2014.03.19. 17:59

Búcsúznak az alapszakasztól

A VESC kosárlabdázói március 22-én (szombat, 18 óra) a Győr-Szol Széchenyi Egyetem otthonában vívják az NB I/B Nyugati-csoport alapszakaszának záró fordulóját.

Király Ferenc

A veszprémiek felemás előjelekkel várják a BL-címvédő győri kézilabdázónők katlanjában, a Magvassy Mihály csarnokban tartandó mérkőzést. Petőfi Áron vezetőedző gárdája az előző két fellépését hozta: a Motax Concordia KC Pápa és a Budafoki KK ellen egyaránt két ponttal nyertek. Utóbbi párharc alkalmával nem nyújtottak meggyőző teljesítményt – amiatt is, hogy soraikból régóta alapemberek hiányoznak.

A VESC jelenleg – tíz győzelemmel és tizenegy vereséggel – hetedik, már ott van a csoport legjobb nyolc együttese között, ahová a hét sikerrel és tizennégy vereséggel a kilencedik helyen álló kisalföldiek akkor sem váltanak jegyet, ha elpáholják a mieinket. Keretükben a szezonbeli csaták alapján Gombás Gábor, Helmeczi András és Horváth Gergő a kulcsember. Figyelmeztető, hogy a két legutóbbi hazai derbijükön nagy küzdelemben kaptak ki a negyedik pápaiaktól és az éllovas bonyhádiaktól. A VESC az év elején 82:59-re győzte le őket, Oltárczy Mátééknak az volt az első hazai mérkőzésük a zajló évadban.

– Ahogy régóta, a maródi listánkat most is előtérbe helyezném. A bokasérülést szenvedett Takács András egy ideje velünk gyakorol, talán kaphat Győrben egy kicsi szerepet. Czakó Tamásra másfél hónapja csak a találkozókon számíthatok, a lába folyamatosan begyullad, így őt ezúttal aligha vetem be. Szeretném a lovaglóizom-sérüléssel küszködő Vertetics Ádámot is pihentetni. Az egészségügyi panaszokkal bajlódó Nagy Róberttel pedig várhatóan csak a következő szezonban számolhatok. Ezzel együtt jó lenne győzelemmel búcsúzni az alapszakasztól, ám gondjaink miatt kétesélyes a hétvégi párharc – mondta Petőfi Áron, akinek tanítványai legutóbb karácsony előtt játszottak idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!