Hírek

2015.02.28. 12:30

Utazás kiállítás: a Hangvillát és a VeszprémFestet is keresik

Az állatkert, a vár és a nagy fesztiválok Veszprém erősségei, ezeket keresik leginkább az utazók. A turisztika szakemberek azon dolgoznak, hogy Veszprém ne egynapos város legyen.

Prevics Éva

Vasárnapig tart a fővárosban az Utazás kiállítás. 20 ezer négyzetméteren több mint 250 kiállító, több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár. A Balaton régió  több mint 20 kiállítóval jelenik meg, de Veszprém városa is képviselteti magát. Az éttermeket, szállodákat, turisztikai attrakciókat népszerűsítik a veszprémi standon a fővárosban. A budapesti megjelenési lehetőség mindig nagyon fontos, hiszen a Veszprémbe utazó turisták hatvan százaléka belföldi, ezek többsége pedig a fővárosból érkező vendég - nyilatkozta a Naplónak Bérczi Beáta Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyértelműen látszik, hogy az állatkert, a vár és a nagy fesztiválok Veszprém erősségei, ezeket keresik leginkább az utazók. Idén is megfigyelhető, hogy sokan érdeklődnek a standnál a VeszprémFest következő programjai iránt. Emellett érzékelhető egy réteg, amely kifejezetten a sport miatt érkezik a városba. Újdonság, hogy a Hangvilla iránt is jelentősen megnőtt az érdeklődés, már nemcsak a környékről, hanem messzebbbről is sokan ellátogatnak egy-egy ott tartott rendezvényre.

Bérczi Beáta azonban hangsúlyozta: azon kell dolgozni, hogy Veszprém ne csak egynapos város legyen a turisták számára, hanem többnapos program. Az Utazás kiállítás veszprémi standján kvízjátékkal, veszprémi ajándéktárgyakkal várják az érdeklődőket. A hírlevélre feliratkozók kétfős vacsorameghívást is nyerhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!