Hírek

2013.09.02. 07:50

Újra együtt a kultikus metálbanda

Közel két évtizednyi szünet után újjáalakult, dalokat ír és koncertezik a kultikus veszprémi metálbanda, a Parasite Crowd.

Szabó Péter Dániel

Az 1994-ig működő csapat Dead címmel a honi death metal stílus egyik legjobb, legbrutálisabb zenei anyagát készítette el a kilencvenes évek elején, underground berkekben a mai napig viszonyítási pont, hivatkozási alap a négy dalt rejtő demó.


- A mai napig kapunk visszajelzéseket, akad olyan szimpatizánsunk is, aki azóta is rendszeresen hallgatja a demót, épp ezért kitörő örömmel fogadta, hogy újra dolgozik a banda - mondja Berkes Viktor gitáros, aki egy évvel ezelőtt felélesztette a zenekart.

 


A basszusgitáros Csincsi József, az énekes Palkó Attila, a gitáros Berkes Viktor és a dobos Horváth Gábor a Parasite Crowd próbatermében (Fotó: Szabó Péter Dániel)



- Több évig külföldön dolgoztam, majd a hazatérés után úgy gondoltam, hogy jó volna újra zenélni. Megkerestem a régi zenekari tagokat, s szerencsére mindenki igent mondott, így minden különösebb erőlködés nélkül ismét együtt volt a csapat.  Annyi változás történt, hogy a dobok mögött Horváth Csabát Horváth Gábor váltotta, de a basszusgitáron továbbra is Csincsi József játszik, az énektémákért pedig Palkó Attila felel - meséli a gitáros a Táncsics középiskola alagsorában található próbateremben, ahol hétről hétre gyakorol a csapat.

Nem szeretnének a régi tollakkal ékeskedni, az 1992-es demóról csak egy szerzeményt játszanak, azt is alaposan átdolgozva. Az viszont szerepel a Psycho címmel elkészült, s a csapat internetes oldaláról ingyenesen letölthető demón, amelyen olyan ropogósan friss nóták kaptak helyet, mint a Dragon, a Hypoxia vagy a Rage. Ami a stílust illeti, égbekiáltó változáson nem esett át a Parasite Crowd, a dalok ugyanabban a brutális, régi Cannibal Corpse ihlette death metalban fogantak. Aki élőben is szeretné látni a fiúkat, annak érdemes ellátogatnia szeptember 14-én a veszprémi Metró sörözőbe, ahol az Age of Agony és a Krampüs társaságában ad koncertet a Parasite Crowd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!