Hírek

2014.09.22. 17:40

Critical Mass: Egyenlőként az úton

Veszprém - A rossz idő ellenére is közel százan vettek az Autómentes nap keretein belül megrendezett Critical Masson.

Heffler Péter

Az európai mobilitási hét alkalmából számos program kínált kikapcsolódási lehetőséget a mozgás szerelmeseinek az elmúlt napokban. A Városháza aulájában egy héten át volt megtekinthető a „Kerékpáros időutazás”, valamint a Lovassy László Gimnáziumban idén is megrendezték az Egészség napot , de szerepelt közlekedési road show, városnéző kerékpártúra és futógála is a kínálatban. A sorozat hétfőn az autómentes nappal zárult, melynek keretein belül reggel általános és középiskolások az Óváros tér és a Stadion parkoló közötti szakaszon futóversenyen vettek részt. A célnál rengeteg sport program várta őket, majd délután innen indították a Critical Mass nevű biciklis felvonulást is.

A rossz idő ellenére is sokan rajthoz álltak a Critical Massen (Fotó: Heffler Péter)

A rossz idő ellenére is közel háromszáz diák vett részt az Autómentes napi futóversenyen, a célnál pedig minden iskola első három helyezett fiú - lány trióját értékes kerékpáros ajándékcsomaggal díjazták. Az időjárás délutánra sem fordult kegyesebbre mégis közel százan tekertek együt a kerékpározás mindennapos, közlekedési célú használatát népszerűsítő felvonuláson a Critical Masson.

A szervezők amellett, hogy mint minden alkalommal, ezúttal is egy teljesen új útvonalat álmodtak meg, most is ügyeltek arra, hogy a város lehető legforgalmasabb útjait célozzák meg. Így az idei tekerés a Wartha Vince utca József Attila utca Egyetem utca Stadion utca Cserepes utca Simon István utca Almádi út Bajcsy-Zsilinszky utca Mártírok útja Budapest út Jutasi út Haszkovó utca Budapest út Brusznyai utca Szabadság tér Rákóczi utca Óváros tér vonalon haladt. A felvonulást az annak sajátjának számító mozzanattal zárták a résztvevők, amikor két helyen is, így a Jutasi út Budapest úti körfogalomnál és az Óváros téren is a magasba emelték a biciklijeiket. A több mint száz kerékpáros nyújtotta látvány Veszprém belvárosában alighanem most is elérte célját és felhívta az autósok figyelmét arra, hogy az utak ugyanúgy a bringásoké is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!